A Robinhood ellen végrehajtást kezdeményezhetnek

Robinhood Wells Notice

Az amerikai értékpapírpiaci felügyelet (SEC) úgynevezett Wells Notice beadványban hívta fel a Robinhood figyelmét a közel jövőbeli eljárásra.

A SEC úgynevezett Wells Notice közleményt adott ki a Robinhood számára. Ebben jelezte, hogy végrehajtási eljárást tervez indítani a cég ellen. A vád a szoksás: az értékpapír törvények megsértése.

A közlemény kifejezetten hivatkozik az 1934. évi értékpapír-tőzsdei törvény 15(a) és 17A szakaszának megsértésére.

A Robinhood Crypto tavaly már kapott egy idézést a SEC-től amikor bevezette a kriptovalutákat a platformjára.

Mi az a Wells Notice?

A Wells Notice egy levél, amelyet az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) küld egyéneknek vagy cégeknek egy SEC-vizsgálat lezárásaként, amely szerint a SEC végrehajtási eljárást tervez ellenük.

A közlemény tájékoztatja az érintetteket, hogy a SEC arra a következtetésre jutott, hogy az értékpapír-törvények megsértése miatt vádat kell emelni ellenük. A közlemény jelzi azt is, hogy a SEC munkatársai úgy döntöttek, hogy polgári jogi pert indíthatnak, és lehetőséget biztosít, hogy tájékoztatást nyújtson arról, hogy miért ne indítsák el a végrehajtási eljárás.

Amolyan utolsó szó jogán tehát megszólalhat a (még nem) vádlott.

Ekkor az egyén vagy cég aki a Wells Notice-t kézhez kapta 30 napot kap arra, hogy a válaszát jogi tájékoztató formájában benyújtsa, figyelembe véve azokat a jogi és ténybeli érveket, amelyek arra vonatkoznak, hogy miért nem emeljen vádat ellenük a SEC. Bár a nyomozást bizalmasan folytatják, maga a közlemény, valamint a rá adott válasz nyilvános információ. Ez többek között későbbi nyilvános meghallgatásokon is felhasználható.

A szabályozó hatóságok jogilag nem kötelesek értesítést küldeni; azonban a SEC és a Pénzügyi Iparági Szabályozó Hatóság (FINRA) sok esetben szokott ilyen értesítést küldeni.

A “Wells Notice” kifejezés a SEC Wells-bizottságától származik, amely 1972-ben javasolta ezt az eljárást. Ezt a SEC-bizottságot John A. Wellsről, az elnökéről nevezték el.

Forrás: The Block

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes