Mémcoinok az ökoszisztémában

Mémcoinok piaci részesedése

A május hóvégi állás szerint szerint a legnépszerűbb mémcoinok értéke 57 milliárd dollár. Ez 3,5-szeres növekedés az előző év azonos napjához képest, és 4,8-szoros emelkedés a medvepiaci mélyponthoz képest.

A mémcoinok felemelkedése

2024-ben két fő szegmens vezérelte a kriptopiacok iránti tőkbeáramlás és érdeklődés nagy részét.

A Bitcoin (különös tekintettel a spot Bitcoin ETF-ek egyesült államokbeli bevezetésére) és a mémcoinok uralták a piacot az év első 5 hónapjában áll a Galaxy mémcoinok piaci részedését vizsgáló elemzésében.

Mémcoinok piaci részesedése nő

Más fontos szegmensek, mint például az NFT-k, a DeFi és a játékipar továbbra is nőnek és fejlődőnek, de tokenek inkább alulteljesítettek. Ezek a piacok nem vonzotta a befektetőket mint a fenti két szegmens. Az újabb technikai koncepciók továbbra is az első helyen állnak, mint például a modularitás és az restaking, de a legtöbb helyen még nem vezettek be őket. A Bitcoin folyamatos felülteljesítése és fokozott intézményi érdeklődés továbbra is erős makro-kripto-narratíva. A a mai piacon a legerősebb húzóerőt mégis a mémcoinok jelentik.

Solana mémcoinok

Míg a mémcoinokat sokan nihilistának tekintik, amiknek nincs semmi hasznossá, az elmúlt időszakban még is rengeteg embert tette gazdaggá. Emellett a mainstream médiába bekerülve továbbra is ösztönzi a blokklánc technológia és a kriptovaluták elterjedését. Bár tény, hogy technikai értelemben a blokklánc technológiát a mémcoinoik inkább csak kommunikációs felületként használják a terjedése érdekében. Reményeik sezrint ezek a társadalom tágabb rétegei számára is elérhetővé teszik a kriptovalutákat. Mivel a blokkláncok egyre nagyobb teret hódítanak a kommunikáció és a kulturális eszmecsere eszközeként, a mémek integrálása a technológiába ezt az új médiumot az újságokkal, az autókkal, a televízióval és az internettel egyenrangúvá teszi. Ezek mindegyike hatalmas hatással volt az emberiségre és elfogadott technológiákká váltak. Lehet a mémekkel is így leszünk majd idővel.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes