Justin Sun felvásárolná Németország több mint 2 milliárd dolláros bitcoin készletét

Justin Sun felajánlotta, hogy megvásárolja Németország fennmaradó 2,3 milliárd dollárját bitcoinban, hogy stabilizálja a piacot

A Tron alapítója, Justin Sun a német kormány által lefoglalt bitcoin fennmaradó 2,3 milliárd dollár értékű megvásárlását javasolta. Ez az ajánlat Németország által a kriptovaluta kiürítését célzó jelentős Bitcoin-transzferek sorozata közepette érkezik a tőzsdékre, amelyek máris hatással voltak a piacra, és jelentős eladási hullámot okoztak.

Németország további 75 millió dollár értékű Bitcoint helyezett el a tőzsdéken, ami a piac zuhanását okozta. Ez az akció több hasonló átutalást követett az elmúlt két hétben, több száz millió dollár értékben Bitcoinban. Jelenleg a Bitcoin ára 56 892,53 dollárra esett, ami 5%-os csökkenést jelent tegnap óta, és 7%-os csökkenést az elmúlt héten.

“Kész vagyok tárgyalni a német kormánnyal, hogy az összes BTC-t a piacon kívül vásárolják meg, hogy minimalizáljam a piacra gyakorolt ​​hatást” – írta Sun csütörtök délután. Az Arkham Intelligence blokklánc-elemző cég azonosítása szerint a Sun kriptopénztárcája valamivel több mint 1 milliárd dollárt tartalmaz.

Kicsoda Justin Sun?

Justin Sun 1990. július 30-án született egy kínai születésű grenadai kriptovaluta-vállalkozó és cégvezető. Ő a TRON alapítója, egy blokklánc DAO ökoszisztéma, az USDD, egy algoritmikus stabil érme, amelyet a TRON DAO Reserve bocsát ki. A HTX (korábbi Huobi) kriptocsere tanácsadójaként is dolgozik.

Bachelor of Arts diplomát szerzett történelem szakon a Pekingi Egyetemen és Master of Arts fokozatot kelet-ázsiai tanulmányokból a Pennsylvaniai Egyetemen. A Pennsylvaniai Egyetemen Sun érdeklődni kezdett a kriptovaluták iránt, és korán befektetett a bitcoinba.

2013 végén Sun csatlakozott a Ripple Labshoz vezető képviselőként és tanácsadóként. 2014-ben megalapította a Peiwo-t, egy kínai hangalapú közösségi hálózati alkalmazást. 2015-ben a CNTV legfigyelemreméltóbb új vállalkozójának választották, és 2015 és 2017 között szerepelt a Forbes 30 Under 30 Asia listáján.

A Sun megalapította a TRON blokklánc-alapú operációs platformot, és 2017-ben elindította a TRX tokent. 2017 szeptemberében cége, a Tron kezdeti érmeajánlatot (ICO) tartott a TRX tokenhez, néhány nappal azelőtt, hogy a kínai kormány betiltotta az ICO-kat. A The Verge értesülései szerint a Sun tudott a közelgő kitiltásról, és szorgalmazta, hogy az eladás még a tilalom bejelentése előtt megtörténjen. Nem sokkal ezután Sun elhagyta Kínát az Egyesült Államokba. A TRON körülbelül 70 millió dollárt gyűjtött össze az ICO-nál.

2018 júniusában a Sun 140 millió dollárért megvásárolta a BitTorrent, Inc. céget (később Rainberry Inc. néven). A cég leginkább a BitTorrent protokoll fejlesztéséről ismert. A BitTorrent vezérigazgatói hivatali ideje alatt a BitTorrent hálózat elindította saját segédprogram-tokenjét, a BTT-t.

A Sun később megvásárolta a Poloniex kriptotőzsdét. A The Verge 2021-ben azt állította, hogy a Sun azt követelte, hogy a Poloniex alkalmazottainak tiltakozása ellenére személyes tulajdonjogot adjon neki a rosszul elhelyezett Poloniex ügyfelek pénzeszközeinek, amelyeket a felhasználók véletlenül rossz pénztárcacímekre küldtek, összesen körülbelül 300 bitcoint. 2023 novemberében a Poloniextől 120 millió dollárt loptak el hackerek. A Sun felajánlotta, hogy a hackerek megtartják 6,5 millió dollárt, ha 7 napon belül visszaadják a többi pénzt.

Valamikor 2018 és 2020 között a Sun egy máltai tartózkodási kártyát szerzett az országban történő befektetés eredményeként.

2021 októberében a Sun részt vett egy 65 millió dolláros finanszírozási körben a hongkongi székhelyű Animocában, amely olyan kripto- és blokklánc-videojátékokat gyárt, mint a The Sandbox.

2023 februárjában 500 millió dolláros egyenleggel ő volt a legnagyobb egyéni tétbirtokos.

Nem helyettesíthető tokennel (NFT) kapcsolatos projektek és alapok nevében több mint 100 millió dollárt költött aukción Pablo Picasso, Andy Warhol, Alberto Giacometti és Pak műalkotásaira. 2024 márciusában a Sun 480 millió dollárt letétbe helyezett az Ether.Fi protokollba.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes