Közel 200 millió dollárt költöttek eddig az amerikai politika befolyásolására a kriptovaluta szektorban

trump predikciós piac

A kriptoipar politikai befolyása egyre nő az Egyesült Államokban, a politikai dományok már meghaladják a 190 millió dollárt.

A kriptoipar egyre nagyobb szerepet játszik az Egyesült Államok politikájában, mivel az ágazat által nyújtott politikai adományok elérte a rekordmagasságú 190 millió dollárt. Ez hatalmas növekedést jelent az előző választási ciklusokhoz képest, és 13-szorosa a 2020-ban elköltött 15 millió dollárnak.

Ez a gyors növekedés kiemeli a kriptoipar törekvését arra, hogy politikai szövetségeseket szerezzen a szabályozási politikák alakításához. Különösen a sorsdöntő kongresszusi és szenátusi döntéshozatalban. Az adományok nagy része kulcsfontosságú körzetekbe irányul, ahol a kriptobarát politikusok támogatása stratégiai jelentőségű lehet a jövőbeli amerikai szabályozási környezet kialakításában.

Kétpárti befolyás megszerzése a cél

Az amerikai Szövetségi Választási Bizottság (FEC) adatait vizsgálva derült ki a kriptoipar vállalati adományai. Több mint 130 millió dollár áramlott a kongresszusi szereplők támogatására, beleértve az előválasztásokat is, ezzel jelezve az ágazat azon szándékát, hogy támogassa a kriptovaluták barátait.

A Fairshake nevű kriptobarát szuper politikai akcióbizottság (PAC) szeptemberben közel 29 millió dollárt költött el, ebből 20 millió dollárt két másik PAC-ra irányított át: 15 milliót a Defend American Jobs PAC-ra (ami republikánus jelölteket támogat), és 5 milliót a Protect Progress-re (ami a demokraták felé húz).

Bár az adományok az utóbbi hónapokban enyhén a demokraták felé dőltek, a pénzügyi támogatás továbbra is kétpárti maradt. Például szeptemberben a Fairshake 6,2 millió dollárt juttatott a demokratáknak, míg a republikánusok 2,3 millió dollárt kaptak.

Kalifornia központi szerepe

Kalifornia, mint a blokklánc cégek központja, kiemelt figyelmet kapott az adományozások során, mivel az állam politikai helyzete kulcsfontosságú lehet a jövőbeni szabályozási fejlemények szempontjából.

Az egyre növekvő politikai támogatások és adományok világossá teszik, hogy a kriptoipar hosszú távon alakítani kívánja az amerikai szabályozási környezetet.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes