Így nyernek a legnagyobb vesztesek – 7 lecke, hogy ne veszíts el mindent

best losers win konyv

A kereskedésben a legnagyobb kockázat nem a pénz elvesztése, hanem az, hogy közben elveszíted önmagad.

Tom Hougaard: Best Loser Wins c. könyvében 7 fontos tanulságot említ, hogyan lesz a legnagyobb vesztesekből később győztes. És hogy miért nem lehet normális gondolkodással simán nyerni.

  1. Fogadd el a veszteségeket a játék részeként
    Hougaard hangsúlyozza, hogy a veszteségek a kereskedés elkerülhetetlen részét képezik. A veszteségektől való félelem helyett a kereskedőknek el kell fogadniuk azokat a folyamat természetes velejárójaként, és meg kell tanulniuk hatékonyan kezelni őket.
  2. Tartsd a veszteségeket minnél alacsonyabb szinten
    Az egyik alapelv a veszteségek minimalizálása. A könyv azt tanácsolja a kereskedőknek, hogy állítsanak fel szigorú stop-loss megbízásokat, és tartsák be azokat,. Ez biztosítja, hogy egyetlen veszteség sem fogja befolyásolni jelentősen teljes portfóliót.
  3. Fókuszálj arra, hogy a pozíciókat (általában) megnyerd
    Noha a veszteségek kezelése döntő fontosságú, Hougaard hangsúlyozza a nyerő ügyletek maximalizálásának fontosságát is. A kereskedőknek keresniük kell a lehetőségeket, hogy folyamatosan olyan pozíciókat vegyenek fel, amelyek jól teljesítenek, ezáltal növelve potenciális nyereséget.
  4. Erős mentális keret kialakítása
    A könyv kiemeli a mentális rugalmasság jelentőségét a kereskedésben. Az erős mentális keret segít a kereskedőknek fegyelmezettnek és koncentráltnak maradni, különösen a volatilitás és a bizonytalanság időszakaiban.
  5. Kerüld a normális gondolkodást
    Hougaard azzal érvel, hogy a hagyományos gondolkodás gyakran rossz kereskedési döntésekhez vezet. Ehelyett a kereskedőknek olyan gondolkodásmódot kell alkalmazniuk, amely egyszerre magában foglalja a kockázatot és a bizonytalanságot és kezeli is azt. Ez lehetővé teszi, hogy megalapozottabb és stratégiai szintű döntéseket hozzanak.
  6. Tanulj minden szakmából
    Minden pillanat az életben, legyen az győzelem vagy veszteség, értékes leckéket kínál. A könyv arra ösztönöz, hogy kritikusan elemezzék kereskedési döntéseiket, azonosítsák, mi működött és mi nem, hogy folyamatosan javítsák stratégiájukat.
  7. A hosszú távú sikert kell előnyben részesíteni a rövid távú nyereségekkel szemben
    Hougaard hangsúlyozza a hosszú távú perspektíva fontosságát a kereskedésben. A gyors nyereség hajszolása helyett érdemes egy egy olyan fenntartható stratégia kialakítására összpontosítani, amely az idő múlásával a konzisztens növekedést részesíti előnyben.

A Best Loser Wins könyv értékes betekintést nyújtanak a sikeres kereskedéshez szükséges gondolkodásmódba. Több fajta stratégiát vázol és arra ösztönzi az olvasókat, hogy a veszteségeket a növekedés és a tanulás lehetőségének tekintsék. Tanácsai az élet több területén is alkalmazatóak.

A KÖNYV például itt megvásárolható: https://www.libristo.hu/hu/konyv/best-loser-wins_39021407

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes