Makrogazdasági és politikai tényezők hatnak most a Bitcoin árára

Crypto FIT21: USA kriptotörvénye

Mindkét jelölt a bevándorlást, a külpolitikát és az egészségügyi ellátást emelte ki kulcsfontosságú kérdésként az elnökjelöltek vitájában. A várakozásokkal ellentétben Trump nem hozta fel a kriptovaluták kérdéskörét a vita során. Annak ellenére, hogy a vitában nem jött elő téma, a kriptovaluták helyzete továbbra is kulcsfontosságú marad a közelgő amerikai választásokon.

Trumpot alapvetően barátságosabbnak tekintik a kriptoiparral szemben, de már Harris is elkezdte felvenni a kapcsolatot az iparággal. A kriptovaluta cégek eddig 119 millió dollárt költöttek el 2024-ben a kampányban.

Kamala Harris teljesítménye egyértelműen jobban hatott a piacokra, az OddsChecker 49% -os esélyt adott a vita után a győzelemre, míg Trump csak 48%-ot kapott. Az esemény után Trump kijelentette, többet nem vitázik Harrisal. Már csak nyolc hét van hátra a választásokig, és egyelőre úgy tűnik ezt még bármelyikük megnyerheti.

Eközben a megérkeztek az amerikai inflációs adatok, ami önmagában teljesen megegyezett a várakozásokkal. Ha a CPI-t megtisztítjuk alapvető termék árfolyam növeledéséről, tehát kivesszük a kosárból az élelmiszerek és az energia növekedését, akkor a vártnál magasabb szintű  inflációt kapunk. Emiatt felmerült a lehetősége, hogy az inflácó tompítás miatt most még nagyobb lehet a remény, hogy a FED nagyobb mértékben csökkentse a kamatot. A kereskedők most 85%-os esélyt jósolnak a 25 bázispontos kamatcsökkentésre, amire a FED szeptember 17-18-i ülésén kerülhet sor.

A BTC/USD árfolyampár időközben először 56 ezer dollár alá esett, majd visszaugrott az 58 ezer dolláros szintre.

Politikai és gazdasági tényezők továbbra is jelentős hatással vannak most a piacra, így fel kell készülni a nagyobb volatilitásra.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes