Trump a kriptovaluták támogatója

Trump támogatja a kriptovalutákat

Donald Trump amerikai ex-elnök és a republikánusok következő elnökjelöltje a (saját) közösségi médián keresztül megosztott posztjában a kriptovaluták támogatása felöl erősítette meg követőit.

Nagyon pozitív és nyitott vagyok a kriptovaluta-cégekkel kapcsolatban, és minden kapcsán, ami ehhez az új és virágzó iparághoz kapcsolódik. Hazánknak élen kell állnia ezen a területen. Nincs második hely. Joe Biden, országunk történetének legrosszabb elnöke viszont azt akarja, hogy lassú és fájdalmas halált haljon. Ez velem soha nem fog megtörténni!

https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/112503319133425856

A Truth Social (TRUTH Social) egy alternatív tech közösségimédia-platform, amely a Trump Media & Technology Group (TMTG) amerikai média- és technológiai vállalat tulajdonában van, amelynek többségi tulajdonosa Donald Trump volt amerikai elnök.

A Truth Social azt mondja, hogy a nyílt, szabad és őszinte globális beszélgetésre ösztönöz, anélkül, hogy politikai ideológián alapuló megkülönböztetést tenne.

Trump támogatja a kriptovalutákat az amerikai elnöki választási kampányban

A hétvégén a libertáriánus kongresszuson szólalt fel Trump, ahol kijelentette, távol tartja majd a nem kívánatos politikusokat a Bitcointól és a kriptopénzektól és nem engedi, hogy az Egyesült Államok központi banki kriptopénzt (CBDC) bocsásson ki.

Ezzel Trump abszolút pro-kripto elnökjelölt lett az amerikai választási kampányban, ahol Biden elnök eddig csak kriptoellenes törvényjavaslatokat tett az asztalra.

Trump korábban szkeptikus volt a Bitcoinnal, de megváltozott

Trump korábban bizalmatlanságát fejezte ki a kriptovalutákkal szemben, de a 2024-es választási ciklus részeként és egy Trump márkájú NFT-projekt nyomán megváltoztatta a véleményét.

Ma már több, mint 10 millió dolláros kriptovaluta portfólió birtokosa Donald Trump.

Donald Trump kripto portfolio