A Kraken SEC perrel néz szembe

kraken ipo előtt 100 milliárd dollárt érhet

A Kraken kriptovaluta-tőzsde ellen az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete keresetet nyújtott be. A Kraken kriptotőzsdének azzal kell szembenéznie, hogy nem bejegyzett értékpapírtőzsdét működtetnek a bíró szerint.

SEC-perrel néz szembe a Kraken

„A SEC valószínűsíthetően azt állította, hogy a Kraken által a hálózatán lebonyolított kriptovaluta-tranzakciók legalább egy része befektetési szerződésnek, tehát értékpapírnak minősül, és ennek megfelelően az értékpapír-törvények hatálya alá tartozik” – írta William H. Orrick amerikai kerületi bíró pénteken közzétett véleményében a San Francisco-i szövetségi bíróságon.

Kraken arra kérte a bírót, hogy utasítsa el a SEC által novemberben benyújtott ügyet.

Az ítélet azután született, hogy a június elején a Kraken, az egyik legrégebben működő kriptovaluta tőzsde, egy végső finanszírozási kör bevonását fontolgatta egy esetleges első nyilvános ajánlattétel előtt.

A Gary Gensler elnökletével működő SEC azzal érvel, hogy a legtöbb digitális token nem bejegyzett értékpapír, amelyeket felügyelete alá kellene vetni. A Gensler erősen kritizálja a kriptotőzsdéket és a digitális eszközök iparát az állítólagos meg nem felelés miatt.

Az ügy a Securities and Exchange Commission kontra Payward Inc., 23-cv-06003 számon fut az Észak-Kaliforniai kerületi bíróságon.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes