kraken ipo előtt 100 milliárd dollárt érhet

100 millió dolláros finanszírozás előzi meg a Kraken IPO-ját

A Kraken kriptovaluta tőzsde tárgyalásokat folytat egy IPO előtti forrásgyűjtési fordulóról.

Évek óta érik az IPO a Kraken kriptovaluta tőzsdénél

A Kraken, az egyik legrégebbi kriptovaluta tőzsde. A források szerint egy végső finanszírozási kört fontolgat a kriptovaluta tőzsde egy esetleges nyilvános kibocsátás (IPO előtt) – számolt be róla a Bloomberg. A jelenlegi digitális eszközpiaci rally során ugyanis megkapta a befektetők potenciális érdeklődését, most már csak ki kellene használni a lehetőséget.

A finanszírozás során várhatóan több, mint 100 millió dollárt akarnak összegyűjteni, mondta az egyik ember. Mivel a kriptovaluták újra minden idők rekord szintjén állnak, és az Egyesült Államok szabályozási szabályozásának érzékelhetően pozitív irányba mozdult el a digitális eszközökkel szemben, az ágazat vállalatai megújult érdeklődést kapnak a befektetők részéről.

Emiatt pedig újjáéledtek a tőzsdére lépésről szóló tárgyalások. A Robinhood Markets Inc. csütörtökön bejelentette, hogy felvásárolja a Bitstamp Ltd. európai kriptovaluta tőzsdét.

A Kraken legalább 2021 óta beszél a lehetséges IPO-ról. kezdeti nyilvános ajánlattételről beszélt. Az időtájt merült fel a Coinbase nyíltpiaci bevezetése is, azonban a Kraken esetében nem történt meg a nyilvános kibocsátás még, az IPO várat magára, de lehet nem sokáig. A meg nem nevezett forrás szerint a mostani a finanszírozási kör az év végéig lezárulhat.