Új blokkláncon is elérhető mostantól az USDT Tether stabilcoin

USDT Tether nyeresége

A Tether, a vezető stabilcoin kibocsátó bejelentette, hogy mostantól elérhetőek lesznek az USDT stabilcoinok az Aptos blokkláncán is.

USDT az Aptos blokkláncán

Ez a lépés összhangban van a Tether azon stratégiájával, hogy az Aptos kivételes sebességéről és méretezhetőségéről ismert fejlett technológiájának kihasználásával bővítsék a digitális valuta hozzáférhetőségét és hasznosságát.

Az Aptos jelentős növekedést ért el. A napi aktív felhasználók száma a januári 96 000-ről 2024 júliusában 170 000-re nőtt, 2024 májusában pedig rekord 157 millió tranzakciót dolgoztak fel egyetlen nap alatt.

Az USDT integrálása az Aptos-on rendkívül alacsony tranzakciós díjakat ígér, így gazdaságosabbá válnak az utalások a nagy és kis tranzakciók esetében is. Ez az együttműködés várhatóan növeli az USDT hasznosságát és vonzerejét a különböző gazdasági ágazatokban.

Ez a stratégiai partnerség rávilágít a Tether elkötelezettségére az innováció és a stabilcoin hatókörének kiterjesztése iránt. Ugyanakkor megerősíti az Aptos vezető blokklánc-platform pozícióját is.

USDT Tether és a többi blokklánc kapcsolata

USDT Tether stabilcoinja jelenleg több blokkláncon is elérhető. Az Ethereum, Solana, Tron, Avalanche, Algorand, Bitcoin Cash (SLP), EOS, Liquid Network, Omni, Kusama, Tezos, Polygon, Polkadot, Arbitrum, Near, Fantom hálózatához most az Aptos is csatlakozik.

A Tether (USDT) nem rendelkezik saját natív blokklánccal. Ehelyett a Tethert több blokklánc platformot is használ a tranzakciók teljesítéséhez, hogy kihasználja az egyedi tulajdonságaikat és szélesebb közönséget érjenek el.

A Tether először ERC-20 tokenként jelent meg az Ethereumon, kihasználva az Ethereum robusztus intelligens szerződéses képességeit és a decentralizált pénzügyi (DeFi) ökoszisztémán belüli széles körű elterjedését. A magas tranzakciós díjak miatt a Tron hálózaton is kibocsátásra került a Tether TRC-20 tokenként. A Tron gyorsabb tranzakciós sebességet és alacsonyabb díjakat kínál az Ethereumhoz képest, így népszerűvé téve a gyors és olcsó átutalásokat igénylő felhasználók számára.

A Solana Tether-t SPL tokenként használja. A Solana rendkívül nagy áteresztőképességet biztosít nagyon alacsony tranzakciós költségek mellett, így alkalmas a nagyfrekvenciás kereskedésre és a gyors elszámolási időt igénylő alkalmazásokra.

Egyéb blokkláncok: A Tethert számos más blokkláncon is elérhető. Ezen platformok mindegyike különböző előnyöket kínál, például alacsonyabb díjakat, különböző konszenzusos mechanizmusokat vagy speciális használati eseteket, amelyek vonzzák a blokklánc közösség különböző szegmenseit.

A Tether több blokkláncon történő kibocsátásával a vállalat növeli az USDT hasznosságát és hozzáférhetőségét, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy az igényeiknek leginkább megfelelő hálózatot válasszák, legyen szó alacsonyabb díjakról, gyorsabb tranzakciókról vagy speciális blokklánc-funkciókról. Ez a többláncos stratégia lehetővé teszi a Tether számára, hogy a felhasználók és esetek széles körét szolgálja ki anélkül, hogy saját blokklánc-infrastruktúráját kellene karbantartania.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes