Elindult az Ethereum ETF kereskedés

ethereum etf

A Spot Ethereum ETF-ek a SEC jóváhagyását követően július 23-án megkezdték a kereskedést a nagy tőzsdéken. Ez egy jelentős lépést jelent az Ethereum befektetési lehetőségei terén.

Elindult az Ethereum ETF kereskedés az Egyesült Államokban

A szükséges S-1 regisztrációkat hétfőn hagyták jóvá: Ennek eredményeként az azonnali ETH ETF-eket mostantól bevezethetik a nagy tőzsdékre, például a Nasdaq-ra, a New York-i tőzsdére (NYSE) és a Chicago Board Options Exchange-re (CBOE).

A Grayscale Ethereum Trust (ETHE) tőzsdén jegyzett alapjává válik, és a cég Ethereum Mini Trust (ETH) is debütál.

Más jelentős vagyonkezelők, mint például a Franklin Templeton, a Vaneck, a Bitwise, a 21Shares, a BlackRock, az Invesco és a Fidelity szintén aznap elindították a spot Ether ETF-eket. Ezek az alapok új utat kínálnak a befektetőknek az Ethereumban rejlő lehetőségek megismerésére.

Hogyan zajlik az Ethereum kereskedés?

Az Ethereum kereskedés egyre népszerűbb a kriptovaluták világában, mivel az ETH a második legnagyobb kriptoeszköz a piacon. Az Ethereumot számos módon lehet kereskedni, attól függően, hogy rövid vagy hosszú távú profitot szeretnél elérni, illetve milyen kockázatokat vagy hajlandó vállalni. Az ETH kereskedés magában foglalhatja a hagyományos spot kereskedést. De akár különféle ETF-ek (tőzsdén kereskedett alapok) segítségével is hozzáférhetsz az eszközhöz.

Közvetlen ETH Kereskedés

A hagyományos ETH kereskedés során közvetlenül vásárolhatod meg az Ethereumot egy kriptotőzsdén, mint például a Binance, a Kraken vagy a Coinbase. Ebben az esetben az Ethereum közvetlenül a pénztárcádba kerül, és te döntheted el, hogy mikor szeretnéd eladni, az árfolyamváltozásokra reagálva. Ez a módszer azok számára ideális, akik hisznek az Ethereum hosszú távú növekedésében, és nagyobb rugalmasságot szeretnének a befektetésük felett.

Ethereum ETF Kereskedés

Az Ethereum ETF kereskedés egy másik módja annak, hogy kitettséget szerezz az Ethereum piacán. Az ETF-ek lehetővé teszik, hogy anélkül kereskedj az Ethereum árával, hogy közvetlenül birtokolnád a kriptovalutát. Az Ethereum ETF-ek sokszor kényelmesebbek lehetnek a hagyományos befektetők számára, mivel ezek a tőzsdén keresztül kereskedhetők, és nem kell kriptotőzsdét használni vagy saját kriptopénztárcát fenntartani.

Melyiket válasszuk?

Az Ethereum kereskedés módja nagyban függ a saját céljaidtól és tapasztalataidtól. Ha gyors nyereségre törekszel és aktívan szeretnéd menedzselni a befektetéseidet, akkor a közvetlen ETH vásárlás a megfelelő választás lehet. Azonban, ha inkább a hagyományos pénzügyi piacokon kereskedsz, és nem akarsz közvetlenül kriptovalutával foglalkozni, akkor az ETH ETF kényelmes és biztonságos alternatíva lehet.

Az első kereskedési napok tanulsága (UPDATE)

Az amerikai spot Ethereum ETF-ek első kereskedési napján 106,7 millió dollár nettó beáramlást értek el, a teljes kereskedési volumen meghaladta az 1 milliárd dollárt.

A Grayscale Ethereum Trust (ETHE) 484,1 millió dolláros nettó kiáramlást tapasztalt, ez volt az egyetlen alap, amelynél kiáramlás volt tapasztalható.

A Blackrock ETHA-ja 266,55 millió dolláros nettó beáramlással vezetett, ezt követi a Bitwise ETHW 204 millió dollárja, a Fidelity FETH 71,31 millió dollárral, és a Grayscale-féle Ethereum Mini Trust 15,15 millió dollárral.

A kilenc Ethereum ETF teljes kereskedési volumene 1,05 milliárd dollárt tett ki, és már több mint 10 milliárd dollárnyi kezelt vagyont halmoztak fel.

Július 24-én, a második kereskedési napon már az Ethereum ETF-ek nettó kiáramlása volt tapasztalható 133 millió dollár értékben.

Az amerikai ETH ETF indulása óta eltelt két napos kereskedés után 801 millió dolláros beáramlást láthattunk. Az eredeti Grayscale zártvégű alapból azonban jelentős, összesen 820 millió dolláros kiáramlás történt. Ezek a kiáramlások, ahol a NAV diszkontnak köszönhető, amely hosszú évekig bezárta az ügyfeleke – most 19 millió dollár nettó kiáramlást eredményezett.

Az amerikai spot Ethereum ETF-ek 152 millió dolláros nettó kiáramlást mutattak a harmadik napon.

Ethereum ETF indulás számokban
Ethereum ETF indulás számokban

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes