Uniswap szavazás

A héten ismét szavaz az Uniswap a díj struktúráról

Pénteken, május 31-én, az Uniswap Foundation onchain szavazást kezdeményez. A szavazás célja, hogy az Uniswap díjmechanizmusa jutalmazhassa azokat az UNI token-tulajdonosokat, akik staking során letétbe helyezték tokenjeiket és átruházták azokat.

UNI-tulajdonosként delegáltan lehet szavazni (akár Önmagára, akár egy harmadik félre). Ha rendelkezel UNI-val, és nem delegáltál időben, nem fogsz tudni szavazni.

Bővebb információ a szavazásról itt: https://gov.uniswap.org/t/temperature-check-activate-uniswap-protocol-governance/22936/120

Márciusban már szavaztak egyszer az Uniswap díjairól

Az Uniswap közössége egyhangúlag már megszavazta azt a javaslatot, hogy jutalmazzák azokat az UNI token-tulajdonosokat, akik stakingben vesznek részt és delegálják a tokeneiket. A protokoll döntéshozatali folyamatának újjáélesztését célzó frissítés elsöprő támogatást kapott, több mint 10 millió UNI tokennel.

A sikeres pillanatfelvételi készült 2024. március 6-án, ahol 55 millió UNI szavazott a javaslatnak a leírtak szerint történő folytatása mellett. Emlékeztetőül: ha a mostani szavazást elfogadják, ez a javaslat a főhálózati UniswapV3Factory tulajdonjogát a V3FactoryOwner újonnan telepített példányára ruházza át. Ez a szavazás nem kapcsolja még be a díjakat; ez egy jövőbeli javaslatban fog megvalósulni.

Ha végül engedélyezik a díjakat, akkor azok önállóan jutnak majd az UNI-tulajdonosokhoz automatikusan, akik az itt leírt kifizetési versenymechanizmusban stakingben vettek részt és delegálták UNI-jukat az UniStaker szerződés bevezetésében.