A SEC beperelte a MetaMask kriptovaluta tárca fejlesztőjét

Sec vs Metamask

A SEC beperelte a ConsenSys-t a MetaMask mögött álló fejlesztő céget. Az amerikai felügyelet problémásnak ítélte a staking és a bróker szolgáltatást.

A SEC beperelte a MetaMask mögötti céget

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) pert indított a ConsenSys, szoftverfejlesztő ellen a MetaMask tárca miatt. Azt állítja a felügyelet, hogy nem regisztrált brókerként működik a tárcaszolgáltató, ami tilos az USA-ban.

A SEC azt is állította, hogy a MetaMask nem bejegyzett értékpapír-programot kínált a befektetési szolgáltatásán keresztül. Ez a staking szolgáltatásra vonatkozik. Ráadásul az ügynökség azt is állítja, hogy a Lido és a Rocket Pool befektetési szolgáltatásai is nem bejegyzett értékpapíroknak minősülnek – ezért megszegték a szabályokat.

A SEC szerint a ConsenSys több mint 250 millió dollárnyi díjat szedett be olyan szolgáltatásokon keresztül, amihez nem lett volna joga.

Ez a per azután indult, hogy a ConsenSys bejelentette, hogy a SEC befejezte a céggel kapcsolatos vizsgálatokat. Bár a szabályozó figyelmeztetett, hogy más ügyekben továbbra is jogérvényesítési lépéseket indíthat a jövőben a per váratlanul érte a kriptopiacon.

Folyamatosak a kriptovaluta cégeket érintő SEC perek

Mindazonáltal ez már a SEC sokadik ügye az elmúlt hónapokban az amerikai piacon tevékenykedő kriptovállalatokkal szemben. Évek óta húzódik hasonló témában a Ripple pere, a Binance tavaly 4 milliárd dolláros bírságot kapott a nyakába. De a legnagyobb amerikai kriptovaluta tőzsdék, a Coinbase és a Kraken is járt már a felügyeletnél vizsgálaton a korábbi staking szolgáltatása miatt. Van ahol tovább is mentek egy pernél. A nem letéti tárcaszolgáltatást nyújtó Samourai tárca fejlesztői börtön büntetés elé néznek, mert az ügynökség szerint pénzmosásban működtek közre.

Jól látszik tehát a narratíva: az amerikai felügyelet igyekszik minden elvarratlan szálra lecsapni ami a kriptovaluta szektort érinti.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes