Robinhood Wells Notice

A Robinhood 26 milliárd dollár értékű kriptovalutát tart letétben

Kijött a Robinhood első negyedéves jelentése: abszolút tarolt kriptovaluta fronton a kereskedés platform, az árfolyam több, mint 6,5%-ot erősödött a kereskedés zárása után.

A Robinhood jelentése azután jelent meg, hogy az online bróker hétfőn nyilvánosságra hozta, hogy Wells Notice-ot kapott a kereskedési platformján folytatott kripto tevékenység miatt.

Nagyon pozitív a Robinhood eredménye Q1-ben

Az elemzők átlagosan részvényenként 6 centes nyereséget vártak, az egy évvel ezelőtti 57 centes veszteséggel szemben. A FactSet konszenzusa a bevételt éves szinten 25%-kal magasabbra, 552,7 millió dollárra várta.

Ezzel szemben a tényleges eredmény messze felülmúlt a várakozásokat. A Robinhood részvényenként 18 cent nyereséget jelentett. Azaz a bevétel 40%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, rekord szinten, 618 millió dolláron tetőzött.

A kereskedési bevételek 59%-kal 329 millió dollárra nőttek. Ez magában foglalja a kriptovalutákból származó 126 millió dolláros bevételt, ami 232%-os növekedést jelent. Emellett a többi bevételi szegmens is jelentősen nőtt: opciós bevétel 154 millió dolláron áll, 16%-os növekedéssel a részvénybevétel 39 millió dolláron áll, ami még magasabb, 44%-os növekedést jelent.

A nettó kamatbevételek éves szinten 22%-kal 254 millió dollárra nőttek. Ezen a téren a kamatozó eszközállomány növekedése és a magasabb rövid távú kamatlábak hajtották a nyereséget.

A Robinhood beszámolójából az is kiderült, hogy 26 milliárd dollár értékben tart kriptoeszközöket a kereskedési platform. Ez a tavalyi 14 milliárd dollárhoz képest 85%-os növekedést jelent.

Az elemzők 2024-re várják az első éves nyereséget, részvényenként 30 centet. A Robinhood, a feltörekvő online brókercég, amely 2021-ben debütált a nyilvánosság előtt, a negyedéves nyereség tekintetében nem következetes.