Ripple politikai adományokra költ

A Ripple 25 millió dollárt költött politikai adományokra

A Ripple 25 millió dollárt adományoz a Fairshake titkosítást támogató politikai bizottságnak.

A Ripple bejelentette, hogy 25 millió dollárral járul hozzá a szövetségi szuperpolitikai akcióbizottsághoz (PAC) a Fairshake-hez, a 2024-es amerikai választások idején a kriptovalutákat támogató politikai jelöltek támogatására. Az adomány a Ripple által a Fairshake-nek tavaly nyújtott 25 millió dolláros hozzájáruláson felül érkezik.

„Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet kudarcot vallott az a megközelítése, hogy a kriptovalutákat végrehajtással próbálja szabályozni” – mondta Ripple szerdai közleményében. „Eljött az ideje, hogy az Egyesült Államok cselekedjen. A Ripple büszke arra, hogy ebbe az erőfeszítésbe fektet be, és hozzájárulhat egy pozitív szabályozási környezet kialakításához az Egyesült Államokban.”

A blokklánc-megoldásokat végző cég hozzátette, hogy a 2024-es választások lesznek a „legkövetkezményesebbek” a kriptók történetében, amelyek hatással lesznek a közelgő pénzügyi és technológiai innovációra is a jövőben.

„A Ripple nem fog – és a kriptoiparnak sem szabad – hallgatnia, miközben a meg nem választott szabályozók aktívan igyekeznek akadályozni az innovációt és a gazdasági növekedést, amelyet amerikaiak milliói használnak” – mondta a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse. „A kriptoipar továbbra is jelentős befektetéseket fog eszközölni ebben az erőfeszítésben, amíg nem látunk jelentős változást.”

A Ripple évek óta küzd a SEC-el a bíróságon, miután a szabályozó azzal vádolta meg a céget, hogy 1,3 milliárd dollárt gyűjtött össze az XRP tokenek kibocsátásával, amelyet be nem jegyzett értékpapírnak minősített.