4 milliárd dollár ingyenpénzt osztottak szét az airdropok idén

Szárnyalnak a kriptovaluta airdropok

A kriptovaluta airdropok idén eddig már 4 milliárd dollárt osztottak szét a felhasználók között.

A legnagyobb kriptovaluta airdropok 2024-ben

A három legnagyobb airdrop a Jupiter, a Starknet és a Notcoin volt, mindegyik kb 1 milliárd dollár értéket osztott szét token formájában.

A CoinGecko jelentése szerint a történelem legnagyobb airdropjai az Uniswap, az Apecoin és a dYdX voltak. A jelentés szerint az összes airdrop összértéke – 2023 decemberéig – 26,6 milliárd dollár volt. Ennek alapja az egyes tokenek csúcsárai, amelyek messze eltérhetnek a ténylegesen realizálható értéktől.

Mi az a kriptovaluta airdrop?

Az airdrop egy marketing fogás, amelynek során egy kriptovaluta projekt vagy vállalat pénzérmét vagy tokent helyez ki számos digitális pénztárcába, hogy felkeltse a figyelmet és ösztönözze a kriptovaluta elfogadását. Azt azonban nem lehet tudni, hogy pontosan milyen alapon kapják meg a tárcák a tokeneket. A legtöbb esetben valamilyen tokennel, blokklánccal kapcsolatos tevékenységért jár az ingyenes érme.

Az általában akkor kerül sor airdropra, amikor egy projekt átadja az irányítást a közösségnek, vagy kiad egy irányítási tokent.

Az Airdrop gazdálkodók, akik több pénztárca próbálják megjátszani rendszert, kihívást jelentenek a projektek számára, mert vannak akik csak azért vesznek részt a projektben, hogy lecsapjanak az ingyen tokenekre, nem pedig a projekt hasznossága miatt.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes