Kínai kriptocégek kivonulnak Hongkongból

A kínai kriptocégek kivonulnak a Hongkongi piacról

Hongkongi kriptotőzsdei engedélyt kérelmezők, akik kapcsolatban állnak Kínával, kivonulnak a városból.

A magas megfelelési költségek közepette érkezett a szabályozói hatóság közleménye, miszerint a kriptotőzsdék nem szolgálhatják ki a szárazföldi befektetőket. Ez most késztet néhány céget, hogy elhagyják Hongkongot.

Az engedélykérők negyede visszavonta eddigi beadványát, többségük Kínához kötődik, ami kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy ki fog egyáltalán maradni ezen a piacon.

A szigorú szabályozási követelmények és a szárazföldi befektetők kiszolgálásának képtelensége miatt a globális kriptovaluta tőzsdék kiszorulnak Hongkongból. Így több nagy cég visszavonta engedélykérelmét egy évvel azután, hogy a várost virtuális eszköz szabályozása igyekezett tiszta vizet önteni a szabályozási lehetőségeket illetően.

A nagy szárazföldi Kínához kötődő kriptotőzsdék – köztük az OKX, a Gate.io, a KuCoin, a Binance és a HTX, korábban Huobi – helyi leányvállalatai mind visszavonták Hongkongban a virtuális eszközkereskedési platform (VATP) licensz iránti kérelmüket, amelyeket az elmúlt időszakban nyújtottak be. Ez az elmúlt néhány hónap során folyamatosan történt az Értékpapír- és Határidős Bizottság (SFC) honlapja szerint.

Ezek a Kínából indult, de mára világszerte kiterjedt tevékenységet folytató kripto cégek a legnagyobb kriptovaluta iparági szereplők közé tartoznak, akik jelentős érdeklődést mutattak Hongkong új, tavaly júniusban bevezetett virtuális eszközök szabályozási rendszere iránt. Ez megköveteli, hogy a városban működő tőzsdéket engedélyezzék. Azok, akik korábban jelen voltak, egy év türelmi időt kaptak. De azok, akik most visszavonták kérelmüket, le kell zárniuk hongkongi tevékenységüket.