Standard Chartered Bank bitcoin kereskedési üzletágat nyit

Egy befektetési bank saját Bitcoin és Ether kereskedési desket indít

A Standard Chartered kereskedési üzletágat hoz létre a Bitcoin és az Ether termékek számára. Ez az egyik első olyan globális bank, amely azonnali kriptovaluta kereskedésbe kezdett.

A Standard Chartered Bank bitcoin kereskedési üzletágat nyit

Az új kriptokereskedési egység hamarosan megkezdi működését, és a bank devizakereskedési FX üzetágának része lesz, Londonból fog működni.

„Szorosan együttműködünk szabályozóinkkal annak érdekében, hogy támogassuk intézményi ügyfeleink igényét a Bitcoin és az Ethereum kereskedése iránt, összhangban azzal a stratégiánkkal, hogy támogassuk az ügyfeleket a digitális eszközök szélesebb ökoszisztémájában, a hozzáféréstől és őrzéstől a tokenizálásig és az interoperabilitásig” – mondta a bank e-mailben küldött nyilatkozatban.

A bankok évek óta kereskednek kriptovaluta származékos ügyletekkel, de a szigorú szabályozások megakadályozták, hogy közvetlenül kereskedjenek a mögöttes eszközökkel a spot piacon.

A Bázeli Bankfelügyeleti Bizottság azt javasolta, hogy a bankoknak 1250%-os kockázati súlyozást kell alkalmazniuk minden fedezetlen kriptokitettségre, ami megnehezíti a profittermelést.