Coinbase intézményi ügyfelekre koncentrál

A Coinbase ügyfeleinek nagy részét már az intézmények teszik ki

A Coinbase kereskedelmi volumene az első negyedévben több mint kétszeresére, 312 milliárd dollárra nőtt. Ezen belül is az intézményi volumen sokkal gyorsabban nőtt, mint a kiskereskedelmi üzletág. Az intézményi ügyfelek a teljes forgalom 82%-át teszi ki. A bevételnek azonban csak 11%-át adják.

A Coinbase simán verte az elemzői várakozásokat

A múlt héten a Coinbase 1,2 milliárd dolláros profitról számolt be az első negyedévben. Ez leginkább a növekvő kereskedési volumennek köszönhető, ami jelentősen meghaladta a piaci várakozásokat. A COIN részvényei ennek ellenére mínuszban zárták a hetet a romló kockázati hangulat és a BTC-árak zuhanása közepette.

A tőzsde bevételének nagy részét a lakossági tranzakciós díjakból, valamint az altcoinokból és a szabályozói ellenőrzés alatt álló befektetési szolgáltatásokból szerzi. A tranzakciós bevétel több mint kétszeresére nőtt az előző negyedévhez képest, és elérte az 1,08 milliárd dollárt. Ez a Coinbase nettó bevételének közel 70%-át tette ki. A növekedést leginkább a növekvő kiskereskedelmi díjak és a Coinbase 2. rétegű BASE blokkláncából származó kifizetések okozták.

Bár a Coinbase intézményi Prime platformja történelmi csúcsot ért el az azonnali ETF elindítása közepette, az ehhez az üzlethez kapcsolódó bevétel aránya, amely magában foglalja a letéti őrzésből származó bevételeket, az intézményi kereskedési díjakat, valamint a kamat- és finanszírozási díjakat, viszonylag alacsony, mindössze 11,6%-os maradt a teljes nettó bevételből.