A Bitcoin ETF megjelenése megváltoztatta a BTC kereskedését

Bitcoin ETF hatása a kereskedési volumenre az amerikai piac zárásakor

A Kaiko Research a Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alapok (ETF) hatását vizsgálta az azonnali BTC piaci szerkezetére vonatkozóan ahol a kereskedési aktivitásra és a likviditásra összpontosítva.

Bitcoin ETF hatása a kereskedésre

Miután az amerikai SEC január 11-én jóváhagyott 11 Bitcoin ETF-et, jelentős változásokat figyeltek meg a spot Bitcoin piacon.

A BTC benchmarkokhoz kötött kriptotőzsdék kereskedési volumene nőtt, különösen az amerikai piac zárása környékén (New York-i idő szerint 15:00 és 16:00 óra között). Emögött az ETF-ek benchmark fixing árakon alapuló nettó eszközérték-számításai (NAV) állhatnak ami a záráskori értéket veszi alapul.

Bitcoin kereskedési forgalom az amerikai piac zárórájában

Az azonnali ETF-ek indulása óta az amerikai piaci órákban megnövekedett kereskedési aktivitás. Ez az elmozdulás javította a likviditást és az ár kialkulását a BTC-piacokon, de egyben nagyobb napon belüli volatilitáshoz is vezetett.

A hétvégi kereskedési volumen csökkent, és 2024-ben elérte a történelmi mélypontot, ami rávilágít a hétköznapi és hétvégi kereskedés közötti egyre növekvő különbségre.

Míg az amerikai BTC ETF-ek jelentősen növelték a kereskedési volument és a likviditást, a hongkongi BTC és ETH azonnali ETF-ek kisebb hatást gyakoroltak az eltérő piaci feltételek miatt.

A szabályozott tőzsdék, mint például a Coinbase amerikai piacán javult a likviditási profil és növekedett a volumen növekedése, különösen az amerikai piac nyitása és zárása idején.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes