Binance korlátozza a szabályozatlan stabilcoin kereskedést az EU-ban

A Binance leszűkíti a stabilcoinok elérhetőségét az európai ügyfelek számára

A Binance június 30-tól korlátozza a „szabályozatlan” stabil érméket az EU-ban. Arra ösztönzi a felhasználókat, hogy váltsanak át szabályozott tokenekre.

A Binance korlátozza a szabályozatlan stabilcoinok kereskedését az EU-ban

A Binance, a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje június végétől korlátozza a szabályozatlan stabilcoinokhoz való hozzáférést az Európai Unióban.

A lépés a stabilcoin-szabályozásban az EU kriptovaluta eszközök piacairól szóló rendeletében (MiCA) felvázolt változásokra adott válasz.

A Binance arra fogja ösztönözni a felhasználókat, hogy váltsanak „szabályozott” stabilcoinokra vagy fiat valutára váltsák át.

A tőzsde azonban nem részletezte, hogy mely stabilcoinok tartoznak a szabályozatlan kategóriába., úgyhogy egyelőre mindenki csak találhat, mi vár az európai ügyfelekre.

A tavaly elfogadott MiCA (Markets in Crypto Assets) törvény az Európai Unió területén szabályozza a kriptovaluták és digitális eszközök kereskedését. A részletszabályozásokat minden ország külön implementálja, így a Binance kriptotőzsdének nincs könnyű dolga. Ugyanis hivatalosan mindenhol meg kéne felelnie a helyi szabályozásoknak.