A Binance vezetője megkezdte börtönbüntetését

Binance Ceo Changpeng Zhao

Binance ex-vezérigazgatója, Changpeng Zhao megkezdte a börtönbüntetést Kaliforniában

A Binance ex-CEO-ja börtönben ül

A Binance alapítója, Changpeng Zhao egy alacsony biztonságú szövetségi börtönben jelent meg a kaliforniai Lompocban, hogy elkezdje a rá kiszabott börtönbüntetést. Négy hónap börtönbüntetésre ítélték, mert az amerikai igazságszolgáltatás szerint lehetővé tette a pénzmosást a világ legnagyobb kriptotőzsdéjén, a Binancen.

Zhao megállapodást kötött az amerikai kormánnyal, hogy megoldja a Binance ügyében folytatott többéves vizsgálatot. Ennek eredményeként lemondott vezérigazgatói posztjáról, és beleegyezett, hogy 50 millió dolláros bírságot fizet. Az Egyesült Államok emellett 4,3 milliárd dollár pénzbírság megfizetésére kötelezte a Binancet. Becslések szerint Zhao 90%-os részesedéssel rendelkezik a cégben.

Az FTX alapítója és korábbi vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried szintén szövetségi börtönben tölti az idejét, miután mind a hét bűnügyi vádpontban elítélték. Őt azonban 25 év börtönbüntetésre ítélték értékpapír-csalási összeesküvés miatt.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes