A VanEck Solana ETF-et indít, és azt állítja, hogy a SOL árupiaci termék

Solana ETF indul Kanadában

A VanEck egy Solana tőzsdén kereskedett alap (ETF) indítására nyújtott be kérvényt az Egyesült Államokban. Az új termék a Solana (SOL) árfolyamát követné nyomon. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) korábban a SOL-t értékpapírnak minősítette a Binance elleni végrehajtási eljárás során. Most a VanEck beadványában azonban árupiaci termékként kezelik azt.

A VanEck Solana Trust a Cboe BZX tőzsdén lenne jegyezve, és a SOL tokeneket tartana fedezetként, részvényeit naponta értékelve a MarketVector Solana benchmark rátája alapján.

VanEck azzal érvel, hogy a SOL-t árupiaci termékként kell tekinteni, mert hasonlóan működik, mint a Bitcoin és az Ethereum. Ennek ellenére a SEC korábban értékpapírnak minősítette. Folyamatos vita tárgyát képezi az a kérdés, hogy bizonyos kriptovaluták értékpapírok-e vagy árucikkek. A kérdés azért fontos, mert ha értékpapírnak minősülnek, az értékpapír törvény vonatkozik rájuk és kibocsátás előtt engedélyeztetni kell őket – aminek elmúlasztása bírsággal jár.

A SEC a közelmúltban jóváhagyta az azonnali ETF-eket a Bitcoin és az Ethereum esetében

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes