Deutsche Telekom bitcoint bányászna

A Deutsche Telekom Bitcoin bányászatba kezdhet a jövőben

A T-Mobile német tulajdonosa, a Deutsche Telekom hamarosan a Bitcoin hálózatot fenntartó csomópontok futtatása mellett Bitcoin bányászatba is kezdhet.

A Deutsche Telekom Bitcoin bányászatba kezdene

A bejelentést a Deutsche Telekom leányvállalatának, a T-Systems MMS-nek a Web3 infrastruktúráért felelős vezetője jelentette be a bányászat lehetőségét a hétvégén megtarott prágai Bitcoin konferencián.

A Deutsche Telekom már 2023 óta működtet Bitcoin csomópontot, sőt Bitcoin Lightning csomópontot. is

A vállalat más kriptovalutával kapcsolatos tevékenységekben is részt vett. Működtet Ethereum, a Polkadot, a Flow és a Celo csomópontokat, valamint olyan blokklánc-hálózatokat támogat, mint a Polygon és a Chainlink.

Mi az a Bitcoin csomópont?

A csomópont egy olyan számítógép, amely más számítógépekhez kapcsolódik, és amely bizonyos szabályok szerint kapcsolódik a hálózathoz. A „teljes csomópont” egy számítógép a Bitcoin hálózatában, amely a teljes Bitcoin blokklánc másolatát tárolja és szinkronizálja. A csomópontok elengedhetetlenek a kriptovaluta hálózatok működéséhez.

A Bitcoin hálózat csomópontjai és bányászai közötti kapcsolat a kölcsönös függésen és a kölcsönös ellenőrzéseken alapul. Míg a bányászok felelősek az új blokkok létrehozásáért és a blokklánchoz való hozzáadásáért, a csomópontok feladata ezeknek a blokkoknak az érvényesítése, és annak biztosítása, hogy betartsák a hálózat konszenzus szabályait.