A Coinbasen mostantól elérhetőek lesznek a bevezetés előtti tokenek kereskedése is

Coinbase arany és olaj kereskedést indít

A Coinbase International elindította a bevezetés előtti (pre-launch) tokenek piacát. Lehetővé teszik a jogosult intézményi felhasználóknak és lakossági kereskedőknek egyaránt, hogy határidős ügyletekkel kereskedjenek olyan tokenekkel, amik még az azonnali tőzsdén nem jelentek meg.

Elérhetőek a még nem listázott tokenek is a Coinbasen

A bevezetés előtti tokenek funkciója elérhető a Coinbase International Exchangeen az intézményi felhasználók számára és a Coinbase Advanceden a kiskereskedők számára, de csak az Egyesült Államokon, Kanadán és az Egyesült Királyságon kívül.

A kereskedők spekulálhatnak a közelgő tokenek jövőbeli értékére, mielőtt azok valóban listázásre kerülnének. Amint az alapul szolgáló token elindul, az indítás előtti határidős kontraktus normál lejárat nélküli határidős szerződéssé változik.

Az indulás előtti piacok a szokásos határidős ügyletektől eltérően működnek, és 4 órás exponenciális mozgóátlagot használnak az árfolyam meghatározására. A tőkeáttétel maximuma 2x, a pozíciólimit pedig 50 000 dollár lehet.

Az indulás előtti tokenek nagy kockázattal járnak

Az indulás előtti (pre-launch) tokenek jellemzően valamilyen szakaszos előértékesítés vagy ICO (elsődleges kriptopénz kibocsátás) során kerülnek forgalomba. A projekt mögött álló csapat egy-egy csoport részére juttat érméket, azért, hogy forráshoz jussanak, amiből később kivizetelzik a white paper (fehérkönyvben) leírt terveket. Ezeket a tokeneket rendszerint úgy ajánlják fel a befektetőknek, hogy bizonyos ideig nem adhatják el azokat – hiszen a csapat így tudja használni a befolyt pénz fejlesztésre, és nem kell félniük, hogy egy nagyobb eladási hullámmal kihúzzák alóluk a finanszírozási alapot.

Azonban sok esetben az előértékesítés során befolyó összegek nem a tényleges fejlesztésre, hanem további marketingre lesz felhasználva, hogy új előértékesítési körökkel új befektetőket vonzzanak a projekthez.

És hogy mi ennek a vége?

Idővel elfogy az friss hús, nem jön be elég pénz a marketinggépezet fenntartására. Lejár a tokenzárolási időszak és egyben, nagyösszegben kerülnek a piacra ezek az érmék, ami az árfolyam katasztrófális csökkenéséhez vezethet.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes