A ByBit a világ 2. legnagyobb tőzsdéje lett

Október óta a ByBit tőzsde piaci részesedése 8%-ról 16%-ra nőtt, márciusban megelőzte a Coinbase-t, és a Binance után a második legnagyobb kriptovaluta tőzsde lett a világon a forgalmi adatok alapján.

Annak ellenére, hogy javult a bevétel és a nyereség, a Coinbase globális piaci részesedése csak csekély mértékben, 1%-kal nőtt ugyanebben az időszakban.

Még meglepőbb, hogy annak ellenére, hogy a Binance 2023 végén megállapodást kötött az amerikai szabályozóhatósággal, ami potenciálisan csökkentette a szabályozási kockázatokat, a tőzsde dominanciája tovább erodálódott.

A Binance piaci részesedése október óta 60%-ról 54%-ra esett vissza. Ezzel szemben az OKX piaci részesedése 15%-ra csökkent a 2023 eleji 25%-ról. Az Upbit és a kisebb offshore piacok is visszaesést tapasztaltak.

Mi a Bybit vonzereje?

Az egyik magyarázat lehet a versenyképes díjak, amelyek a legalacsonyabbak közé tartoznak az iparágban.

Azonban más offshore tőzsdék, mint például a Binance és az OKX is alacsony díjakat kínálnak, és sok tőzsdén folyamatban vannak nulla díjas promóciók és jutalomkampányok is. A Bybit 2023 februárjában nulla díjakat vezetett be az USDC kereskedésen míg a Binance az elmúlt évben a TUSD-t és az FUSD-t népszerűsítette. Ez arra utal, hogy bár az alacsony díjak hozzájárulnak a Bybit versenyelőnyéhez, nem ez az egyetlen oka a növekedésnek.

Az azonnali kereskedelem volumenét eszközökönként elemezve kiderül, hogy a Bybit volumenének növekedését a BTC és az ETH is segítette, amelyek piaci részesedése tavaly óta 17%-ról 53%-ra nőtt.

Ezzel szemben a Binance erőteljesebben nőtt az altcoin kereskedésben, a BTC és ETH forglama azonban idén 43%-ra csökkent az egy évvel ezelőtti 59%-ról. Az altcoin voluemnt jellemzően jobban befolyásolják a kockázati hajlandóság és a piaci hangulat ingadozásai, emiatt jobban csökkenhet a forgalom, ha nincs meg a piaci bizalom.

A Bybit növekvő piaci részesedését a gyorsan növekvő származékos kínálata is támogatta. 2023-ban a Bybit megerősítette helyét a Binance után a második legnagyobb származtatott termék piacként a digitális eszköz szektorban.

A fentiek arra utalnak, hogy a Bybit tőzsde profitált a leginkább a Binance szabályozási problémáiból.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes