Újabb kriptovaluta kereskedési platform kapott 10 millió dolláros finanszírozást

Variational OMNI

A Variational, egy kripto derivatívákkal foglalkozó protokoll, amely az Arbitrum blokkláncra épült. A napokban 10,3 millió dollárt gyűjtöttek össze magvető finanszírozási körben. A befektetési kört a Bain Capital Crypto és a Peak XV Partners vezették, a Coinbase Ventures és mások részvételével.

A Variational 2021-ben indult, eredetileg mint market-maker platform, majd fokozatosan átalakult saját decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollá.

Mi is az Arbitrum?

Az Arbitrum egy layer-2 megoldás, amely az Ethereum blokkláncra épül, és lehetővé teszi a gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat anélkül, hogy az Ethereum biztonságát és decentralizáltságát feláldozná. Ez a platform kifejezetten hasznos most a Variational számára, mivel a derivatív kereskedés rendkívül gyors tranzakciókat igényel, és az Arbitrum pedig segít optimalizálni ezt a folyamatot.

A derivatívák olyan pénzügyi eszközök, amelyek értéke más eszközöktől, például részvények, árupiaci terméke vagy kriptovaluták árától függ. A kriptó világában a derivatív kereskedés lehetővé teszi a befektetők számára, hogy spekuláljanak a kriptopénzek jövőbeli árára anélkül, hogy közvetlenül birtokolnák az eszközt. Az ilyen típusú kereskedés magas hozamokat, de egyben nagy kockázatot is hordoz magában, mivel az árfolyamok gyorsan és drasztikusan változhatnak.

Variational, az új származtatott termékekre épülő piac

A Variational két fő alkalmazást kínál: az Omni-t, amely a kiskereskedőknek szól, különösen a perpetuális futures határidős termékek kereskedéshez, valamint a Pro verziót, amely az intézményi kereskedők számára van kialakítva. A perpetual futures lehetővé teszi, hogy a kereskedők folyamatosan nyitott pozíciókat tartsanak anélkül, hogy lejárati dátummal kellene számolniuk. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít a kereskedésben.

A Variational protokollja hamarosan elérhető lesz a mainnet-en, és tervezik, hogy más blokklánc hálózatokra is kiterjesztik szolgáltatásaikat a jövőben.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes