A Bitcoin és a réz túl sokban hasonlít – és ez probléma lehet

réz és a bitcoin árfolyama

Mike McGlone azt vizsgálta mi történik a Bitcoin, az arany és a réz piacán.

Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető árupiaci stratégája nemrégiben osztotta meg véleményét a Bitcoin és az arany piacáról. Emellett érdekes párhuzamot vont Bitcoin és a réz közötti hasonlóságokról az X platformon. McGlone szerint a Bitcoin jelenleg alulteljesít az arannyal szemben, ugyanúgy mint a rét. Mindkét eszköz most nehézségekkel néz szembe a jelenlegi piaci környezetben.

Bitcoin lemaradásban van az arany mögött, miközben a tőzsde továbbra is erős

McGlone két bejegyzést is közzétett, amelyekben a Bitcoin mellett más nyersanyagokat is megemlített, mint például az aranyat és a rezet. Szerinte a Bitcoin lemaradásban van az aranyhoz képest, annak ellenére, hogy a részvénypiac továbbra is erős.

Októberben, amit a kriptokereskedők gyakran optimistán „Uptobernek” hívnak, 1 Bitcoin értéke 24 uncia aranynak felelt meg, miközben az arany ára 2,713.88 dollárra ugrott, ami négyéves csúcsot jelent. Ez az arány alacsonyabb, mint idén márciusban (amikor 1 Bitcoin 34 uncia aranyat ért), és jelentősen elmarad a 2021-es szinttől, amikor 1 Bitcoin 37 uncia aranyat ért.

McGlone szerint ez arra utalhat, hogy a Bitcoin közeljövőben nehézségek elé nézhet, különösen azért, mert a részvénypiac még mindig magas szinten van, miközben a Bitcoin árfolyama visszahúzódott.

A Bitcoin és a réz hasonló kihívásokkal küzd

McGlone arra is rámutatott, hogy a Bitcoin hasonló problémákkal küzdhet, mint a réz. Mindkét eszköz gyengén teljesít a jelenlegi részvénypiaci fellendülés idején. A Bitcoin és az S&P 500 közötti korreláció rekordmagasra emelkedett egy 60 napos perióduson belül szorosan követi azt, ami azt sugallja, hogy a Bitcoin most inkább kockázatos részvényként viselkedik , mint egyedi biztonsági menedék eszközként.

McGlone szerint a Bitcoin és a réz betájának növekedésre van szüksége, ami azt jelentené, hogy a Bitcoin volatilitásának jelentősen meg kellene nőnie, ha el szeretné érni a kellő árfolyamnövekedést.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes