A Bitcoin bányászatot AI fejlesztésekre cserélik

northern data group

A Tether AI cége, a Northern Data a Bitcoin bányászatot AI fejlesztésekre cserélheti. Eladná a cég a Bitcoin bányász üzletágát – ez egy új irányvonal kezdete?

A Northern Data eladná a Bitcoin bányász üzltágát

A német infrastruktúra-vállalat, a Northern Data AG, nemrégiben bejelentette, hogy fontolgatja Peak Mining nevű Bitcoin bányászati részlegének eladását. Erőforrásait a mesterséges intelligencia (AI) megoldásokra csoportosítaná át. A lépés célja, hogy a cég Európa legnagyobb generatív AI-felhő platformját hozza létre, jelentős beruházásokkal a területen.

A bejelentést követően a Northern Data részvényei 12%-os emelkedést mutattak, majd 9,8%-os pluszban stabilizálódtak a frankfurti tőzsdén. A döntés egy fontos piaci pillanatban történik, amikor a Bitcoin ára több mint 60%-kal nőtt idén, megközelítve a 70 ezer dolláros árfolyamszinteket is. Azonban a Bitcoin bányászat nem zajlik zökkenőmentesen, különösen az áprilisi felezés óta, amely jelentősen csökkentette a bányászok bevételeit.

A Peak Mining eladása lehetővé tenné, hogy a Northern Data további forrásokat biztosítson az AI területén. Ide értve a felhőalapú generatív AI platformot, amely cégeket támogat AI-alkalmazásaik elindításában. A Northern Data célja továbbá új szoftverek bevezetése és AI-specifikus hardverek, például fejlett GPU-k beszerzése is azért, hogy kielégítse a piaci igényeket.

A cég folytatja a blokklánc technológia támogatását, de a jövőben az AI-ra helyezheti a hangsúlyt, ahogy az iparág többi szereplője is.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes