Az Európai Központi Bank szerint a Bitcoin régi játékosai kihasználják az újakat

Európai központi bank bitcoin tanulmánya

Az ECB szerint a régebbi Bitcoin-tulajdonosok kihasználják az új befektetőket.

Az Európai Központi Bank (ECB) legfrissebb tanulmánya szerint a régebbi Bitcoin-tulajdonosok előnyt élveznek az új befektetőkkel szemben. Az október 12-én közzétett dokumentum azt állítja, hogy azok, akik korábban vásároltak Bitcoint, majd magasabb áron eladták azt az új belépőknek, lényegében kizsákmányolják az új befektetőket. 😲😲😲

A tanulmány szerint ennek megakadályozása érdekében szigorú szabályozásra, sőt akár a Bitcoin betiltására is szükség lenne.

A tanulmány szerzői rámutatnak, hogy a korai befektetők kihasználják a piaci visszaeséseket, és profitot szeretnek az új vásárlókkal szemben. 🤨

Ez azonban az összes pénzügyi piac alapszabálya! A befektetők mindig arra törekednek, hogy alacsony áron vásároljanak és magas áron adjanak el. Ez nem kizárólag a Bitcoin sajátossága!

Az ECB érvelése szerint ez a „kizsákmányolás” igazságtalan vagyonelosztáshoz vezet, és társadalmi feszültséget okozhat.

A szerzők szerint ezért indokolt a Bitcoin árának szigorú ellenőrzése vagy akár az eszköz teljes betiltása.

Emellett azzal érvelnek, hogy a Bitcoin ritkán használatos fizetőeszközként [tévhit 1], és hogy főként bűnözők használják [tévhit 2].

Érdekes módon a tanulmány nem tér ki arra, hogy miért nőtt meg ennyire a Bitcoin értéke a 2009-es indulása óta. A hagyományos pénzügyi rendszerekben megjelenő infláció és adósságproblémák, amelyek globális gazdasági instabilitást okoznak, jelentősen hozzájárulnak a Bitcoin növekvő népszerűségéhez.

Figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy Satoshi Nakamoto, a Bitcoin alkotója, egy olyan decentralizált fizetőeszközt akart létrehozni, amely védelmet nyújt a pont fiat valuták elértéktelenedése ellen. Olyan fiat valuták ellen, mint amit pont az EKB bocsát ki…

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes