Az értékmegőrzés új generációja

arany értékmegőrző

Mark Cuban évekkel ezelőtt írt gondolatai frissebbnek hatnak mint gondolnád.

Mark Cuban milliárdos befektető szerint is az érték relatív fogalom

Mi ad értéket egy épületnek, egy tollnak, egy részvénynek, egy kriptovalutának vagy éppen egy aranydarabnak? – teszi fel a Mavrick blogján Mark Cuban a kérdést.

Az értékelés sosem volt tisztán tudomány, inkább egyfajta művészet. Az utóbbi időszak eseményei, például a 2021-ben Wall Street Bets csoport körüli történések vagy idén a mémcoinok körüli hisztéria, emlékeztetnek minket arra, hogy a piaci hatékonyságot gyakran átszövik a tradíciók és a nagy játékosok által diktált szabályok.

De mi történik, ha ezek a szabályok már nem működnek?

A változás gyakran kis léptékben kezdődnek. Egy fiatal srác talál pár eldobott tárgyat, kitisztítja őket, és eladja az eBay-en – vállalkozás születik. Vagy valaki értékes kártyákat talál, megnézi az értéküket online, és többet ad el belőlük, így is létrejöhet egy üzlete. Az emberek felfedezik a piaci lehetőségeket, és ki is használják azokat.

A technológia fejlődése szinte követhetetlen sebességgel formálja át a kereskedelem világát. Míg régebben fizikailag kellett valamit birtokolni és személyesen eladni, ma már online piactereken keresztül értékesítjük dolgainkat. Az internet forradalmasította a kereskedelmet, de itt még nincs vége.

Csúcson az arany árfolyama

Most egy új korszak küszöbén állunk: a digitalizáció mindenre kiterjed.

Mit jelent az, amikor egy eszköz értékmegőrző szerepet kap? Az arany árfolyama a hétvégén rekordot döntött. De ne feledjük. Nincs semmi egyedi vagy különleges az aranyban azon kívül, hogy elég sokan hiszik el a történetet, hogy arany értékmegőrző erővel bír. Ezért vásárolják és felmegy az ára.

Az új generáció azonban már más terméket is meglát a piacon. Olyan digitális eszközökkel játszik, amelyekkel szinte bármilyen érték tárolható, és ez a régi szabályok követőit gyakran felkészületlenül éri.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes