A BlackRock tokenizált termékét már fedezetként is használják a kriptovaluta tőzsdéken

Blackrock BUIDL token

A BUIDL token a BlackRock első tokenizált eszköze, amely gyorsan meghódította a piacot.

Mi az a BUIDL token?

A BUIDL token egy olyan eszköz, amelyet a BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelője hozott létre, és amely az USD Institutional Digital Liquidity Fund alapja. Ez az alap olyan eszközökkel van fedezve, mint az amerikai kincstárjegyek, repo-megállapodások és készpénz, így erős és stabil pénzügyi alapot nyújt a token számára. Az eszköz célja, hogy új lehetőségeket teremtsen a kriptovaluta piacokon, különösen a határidős ügyletek területén.

BlackRock és a kriptoszektor

A BlackRock a világ egyik legnagyobb vagyonkezelője, amely több mint 11 ezer milliárd dollárnyi vagyont kezel. Az utóbbi években jelentős lépéseket tett a kriptovaluták világában. 2023 végén a cég bejelentette egy Spot Bitcoin ETF elindítását, amelyet az amerikai tőzsdefelügyelet idén januárban jóváhagyott. Ez az ETF fontos szerepet játszott a Bitcoin árának történelmi, 73 000 dolláros csúcsra való emelkedésében.

A BlackRock stratégiai kapcsolata a kriptovalutákkal nem állt meg itt. Azóta több nagy kriptotőzsdével, mint a Binance, OKX és Deribit is tárgyal arról, hogy a BUIDL tokent határidős ügyletek fedezeteként használják fel. Ez lehetővé tenné a kriptokereskedők számára, hogy biztonságos és stabil eszközként használják a BUIDL tokent pozícióik biztosítására.

Hogyan formálhatja a BUIDL token a kriptopiacot?

A BUIDL token fedezetként történő használata nagyban megerősítheti a kriptovaluta piacok stabilitását. Mivel a token amerikai kincstárjegyekkel van fedezve, egyfajta stabilitást hoz a rendkívül volatilis piacra. Ez különösen fontos lehet a derivatív piacon, ahol nagy mennyiségű tőke mozog, és a kockázatok megfelelő kezelése elengedhetetlen.

A kriptotőzsdék, mint a FalconX és a Hidden Road, már használják a BUIDL tokent fedezetként, és a BlackRock azon dolgozik, hogy még több platformra terjessze ki ezt a lehetőséget. Ha ez sikerül, a BUIDL még nagyobb befolyásra tehet szert a piacon.

A BUIDL token tehát egy olyan eszköz, amely nem csak a BlackRock innovációs törekvéseit tükrözi, hanem a kriptopiac jövőjét is formálhatja. Az eszköz stabil háttere és BlackRock mögötti hatalmas tőke miatt valószínű, hogy a BUIDL jelentős szerepet fog játszani a kriptovaluta ökoszisztéma fejlődésében. Emellett ez egy újabb lépés abba az irányba, hogy a kriptopiac még érettebbé váljon. Így vonzóbbá válhat a hagyományos pénzügyi szereplők egyre nagyobb csoportja számára is.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes