Még az elnökválasztás előtt új Bitcoin árfolyam rekord érkezhet?

bitcoin árfolyam emelkedés

A Standard Chartered bankóriás legújabb elemzése szerint a Bitcoin árfolyam meredek emelkedés előtt állhat, különösen az amerikai elnökválasztás közeledtével.

Új Bitcoin árfolyam rekord előtt állhatunk

Geoff Kendrick, a bank digitális eszközök kutatási vezetője, úgy véli, hogy a Bitcoin árfolyam elérheti a korábbi történelmi csúcsát. A rekord szint 73 800 dolláron állt, ezt átlépheti most az árfolyam köszönhetően több kedvező tényezőnek.

Az egyik fő mozgatórugó az amerikai kincstári hozamgörbe megváltozása. Ez már önmagában növeli a befektetők érdeklődését a kockázatos eszközök, köztük a Bitcoin iránt. Emellett a spot bitcoin ETF-ek iránti fokozódó érdeklődés és Donald Trump egyre jobb elnöki esélyei is hozzájárulhatnak az árfolyam emelkedéséhez.

A jelentés kiemeli, hogy az intézményi befektetők egyre nagyobb mértékben fektetnek be Bitcoin ETF termékekbe. Emellett egyre több Bitcoin opciót vásárolnak, különösen a Deribit tőzsdén a 80 000 dolláros kötési árfolyamra koncentrálva. Kendrick szerint mindez azt jelzi, hogy a befektetők komoly áremelkedésre számítanak a következő hónapokban.

Továbbá Trump esélyei a Polymarket adatai szerint már 56,3%-ra emelkedtek, és ha nyer, Kendrick szerint 70%-os esély van arra, hogy a Republikánus Párt mind a Szenátust, mind a Képviselőházat megszerezze, ami kedvező környezetet teremthet a Bitcoin és a kriptovaluták számára.

Az elnökválasztás kimenetele jelentős hatással lehet a Bitcoin rövid távú árfolyamára, Standard Chartered arra számít, hogy a kriptoeszköz 2024 végére új rekordot dönthet. Ha Trump nyer, akár 125 000 dollárra is emelkedhet az árfolyam, míg egy Harris-adminisztráció alatt is 75 000 dollárra jósolják az árfolyam csúcsértéke.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes