Régi-új kriptovaluta kaphat ETF terméket a jövőben

Litecoin etf

A Canary Capital benyújtotta kérelmét egy Litecoin ETF termék regisztrációjához az Egyesült Államokban.

Érkezhet a Litecoin ETF

A Litecoin (LTC) egy 2011-ben létrehozott kriptovaluta, amely a Bitcoinhoz hasonlóan decentralizált fizetési rendszerként működik. A Litecoint gyakran csak digitális ezüstként emlegették, mivel a Bitcoin gyorsabb és költséghatékonyabb alternatívájaként jött létre. Technológiailag sok hasonlóságot mutat a Bitcoinnal, de például a blokkgenerálás gyorsasága és az alacsonyabb tranzakciós költségek miatt gyakran előnyben részesítik a kisebb fizetések lebonyolítására. Azonban közel nincs körülötte annyi hype, mint az Ethereum vagy a Solana körül.

Az ETF, vagyis az „exchange-traded fund”, egy olyan tőzsdén kereskedett alap, amely valamilyen eszköz vagy eszközcsoport árfolyamát követi. Egy „spot” Litecoin ETF azt jelenti, hogy az alap közvetlenül Litecoinban fektetne be, nem pedig a származtatott termékeken vagy határidős szerződéseken keresztül. Így az alap ára is szorosabban tudja követni az alaptermék, esetünkben a Litecoin árfolyamát. Egy ilyen befektetési alap jóváhagyása megnyitná az utat az intézményi befektetők előtt, akik jellemzően a szabályozott befektetési termékeket részesítették előnyben.

A Canary Capital egy ilyen spot Litecoin ETF termék regisztrációját nyújtotta be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC).. A cég azzal érvel, hogy a Litecoin megbízhatósága és több mint egy évtizedes fennállása megfelelő alapot ad ahhoz, hogy a nagyobb intézményi befektetők számára is vonzó befektetési eszköz legyen.

Az ETF engedélyezési folyamata azonban nem egyszerű. A Litecoin esetében még nincs annyira fejlett és likvid határidős piac, ami valószínűleg hátráltathatja a SEC jóváhagyását. Ezenkívül a politikai környezet is nagyban befolyásolhatja az ilyen termékek engedélyezését. A 2024-es elnökválasztás eredménye jelentős szerepet játszhat abban, hogy a jövőbeli adminisztráció milyen álláspontot képvisel majd a kriptoeszközök és az ETF-ek kapcsán.

A Canary Capital kezdeményezése azért érdemel figyelmet, mert ha az SEC jóváhagyja a spot Litecoin ETF terméket, az komoly áremelkedést hozhat a Litecoin számára, mivel az intézményi befektetők jelentős tőkét hozhatnának a piacra.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes