Reggel óta 5%-ot erősödött a Bitcoin árfolyam – ez áll a háttérben

bitcoin eladás

A kriptopénzpiac pozitív irányba mozdult hétfőn, amit a legnagyobb kriptovaluták hajtanak most. A Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) mellett az altcoinok árfolyama mind zöldben van.

Jelentősen emelkedett a Bitcoin árfolyam

Az elmúlt 24 órában a globális kriptopénz piaci kapitalizációja 2%-kal nőtt, elérve a 2200 milliárd dollárt. Ez egy jelentős fellendülést jelez, amely a piaci szereplők és befektetők körében is bizakodást váltott ki.

A Bitcoin nemrég átlépte a 65 ezer dolláros árfolyam szintet a grafikonon, több, mint két hete nem volt ilyen magasan a Bitcoin ára. Az Ethereum is hasonló lendületet vett, 2,7%-kal emelkedett az árfolyam, elérve a 2500 dolláros értéket.

A jelenlegi emelkedés mögött a szélesebb körű piaci bizalom látható. Ez az emelkedés az amerikai termelői árak szeptemberi adataival is összefüggésbe hozható. A szolgáltatási költségek enyhe növekedését a termékek árcsökkenése ellensúlyozta, ami kedvező inflációs kilátásokra enged következni. Ez pedig növeli azoknak a várakozásoknak az esélyét, hogy a Federal Reserve esetleg további kamatcsökkentést hajt végre a következő hónapban.

A pozitív makro adatok állnak a Bitcoin árfolyam növekedés mögött

Az elemzők szerint a kriptopiac továbbra is lendületben van a pénteki amerikai PPI adatok miatt. A közelgő amerikai választások és a történelmileg erős negyedik negyedévi teljesítmény miatt egy újabb áremelkedést várnak az elemzők.

A Bitcoin 64 000 dollár feletti árfolyama további kitörést hozhat, ami a 70 000 dolláros szint irányába sodorhatja a Bitcoint a következő napokban.

Az Ethereum is erős ármozgásokat mutat. Sőt felülteljesítette a Bitcoin árfolyamát is, ami arra utal, hogy a trend felfelé folytatódhat tovább. Az ETH kulcsfontosságú támaszszintjei 2200 dollár, míg az ellenállási szint 2700 dollár körül vannak.

Eközben a CryptoQuant vezérigazgatója kiemelte a kriptopiaci dinamikák jelentős változását, különösen a “buy wall” és a “sell wall” közötti egyensúly tekintetében. Míg korábban az eladási falak domináltak, mostanra a vételi falak erősödtek meg, jelezve a növekvő befektetői bizalmat.

A kriptovaluta vételi fala egy hatalmas egyszeri vételi megbízásra vagy több vételi megbízásra utal adott szinten, amelyet az ajánlati könyvbe vezetnek be, amikor egy kriptovaluta elér egy adott árat. Ez akkor fordul elő, ha a vételi limites megbízások jelentősen meghaladják az eladási megbízások mennyiségét.

Ez a változás ami a grafikonon is látszik kulcsfontosságú tényező lehet a jelenlegi piaci fellendülés mögött, és támogatja a pozitív kilátásokat a rövid és középtávon.

A piaci elemzők szerint a következő kritikus ellenállási szint a Bitcoin számára a 65 000 dolláros árfolyam. Ha ezt sikerül áttörni és fenntartani, további erősödésre számíthatunk. Különösen igaz ez, ha Ázsia piacainak élénkülésével és Kína gazdaságélénkítő intézkedéseinek hatására még tovább tud felfelé terjeszkedni az árfolyam.

Az intézményi befektetők is aktívan kihasználják a piaci lendületet, mint az meglátszódik az ETF piacon. A makrogazdasági tényezők továbbra is kedveznek tehát a kriptopiacnak, különösen a hagyományos eszközök volatilitása és az inflációtól való félelem miatt.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes