1 millió dollárnyi kriptóval támogatták meg Kamala Harris kampányát

Kamala Harris kampányának része lett a kriptó

A Ripple társalapítója, Chris Larsen, nemrégiben átutalta az első dokumentált kriptovaluta-adományt Kamala Harris kampányának támogatására.

A Ripple alapítója Kamala Harrist kriptovalutával támogatja

1 millió dollár értékben, de XRP token formájában utalt át Chris Larsen, a Ripple alapítója támogatást a Future Forward USA nevű szuper PAC számára. A Super PAC-ok hivatalosan független, csak kiadásokkal foglalkozó politikai akcióbizottságokként ismertek. Abban különböznek a hagyományos PAC-októl, hogy korlátlan összeget gyűjthetnek magánszemélyektől, vállalatoktól, szakszervezetektől és más csoportoktól. A befolyó támogatást pedig olyan hirdetésekre költhetik, amelyek nyíltan támogatják vagy ellenzik egy egy politikai jelöltet.

Ez az esemény mérföldkőnek számít az amerikai elnökválasztás történetében, hiszen a kriptovaluták egyre nagyobb szerepet kapnak a politikai adományozásban és kampányfinanszírozásban.

Kamala Harris, az Egyesült Államok jelenlegi alelnöke, régóta kiemelkedő alakja a politikának, és aktív résztvevője a 2024-es elnökválasztási kampánynak. Az elmúlt időszakban Harris sok kérdésben szót emelt, különösen a gazdasági egyenlőség és a digitális gazdaság fejlesztése mellett. Bár eddig nem volt közvetlen kripto-specifikus álláspontja, a kriptovaluták politikai adományozásban való megjelenése olyan trendet jelez, amelyre a politikai szereplőknek reagálniuk kell.

Chris Larsen adománya nemcsak pénzügyi támogatást jelent Harris kampánya számára. Ez egy jelzés is, hogy a kriptoipar komolyan veszi az amerikai politikai színtéren való részvételt. A kriptovaluták egyre inkább a mainstream eszközök közé emelkednek, és ez a trend jelentős hatással lehet a jövőbeli kampányok finanszírozási stratégiáira is.

Az amerikai választási kampányokban egyébként a nagyvállalatok, köztük a technológiai cégek, régóta fontos szereplők. Az adományok segítségével a cégek gyakran politikai befolyást és kapcsolatokat építenek. Különösen olyan területeken, mint a szabályozás és az iparági fejlődés ez kiemelten fontos lehet. A Ripple társalapítójának adománya nemcsak Harris támogatását jelzi, hanem egy lehetséges irányt is a kriptoszektor és a politika közötti kapcsolat további elmélyülésére.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes