Biztonságos tárolási lehetőséget nyújt a Ripple új szolgáltatása

Ripple árfolyam emelkedés

A Ripple új szolgáltatással bővítette kínálatát, amely a pénzintézetek és fintech cégek számára kínál biztonságos digitális eszközök tárolását.

Biztonságosan tárolhatják a bankok a kriptovalutát a Ripple segítségével

Az új részleg, a Ripple Custody, kifejezetten arra összpontosít, hogy a bankok számára megfelelő megoldásokat nyújtson a kriptovaluták tárolására és kezelésére. Ez egy jelentős lépés a Ripple számára, amely eddig elsősorban a fizetési rendszerek területén volt aktív. Most viszont új irányokba terjeszkedik a cég. A bankok számára pedig új lehetőség nyílik, hogy biztonságos módon tárolják a kriptovaluta eszközeiket. Ezzel pedig új távlatok nyílnak meg ezen termékek értékesítése terén.

A kripto tárolási szolgáltatások (crypto custody) lényege, hogy lehetővé teszik a digitális eszközök biztonságos tárolását. Ezek a szolgáltatások kiemelten fontosak a bankok és más pénzügyi intézmények számára, mivel így biztonságosan kezelhetik ügyfeleik digitális eszközeit. Úgy, hogy közben megfelelnek a szigorú szabályozási előírásoknak. A Ripple Custody integrálva van az XRP Ledgerrel és emellett beépített pénzmosás megelőző (AML) monitoringgal rendelkezik. Ez tovább növeli a szolgáltatás vonzerejét a pénzügyi intézmények számára. A kriptovaluta kezelés kapcsán ugyanis ez a legnagyobb hátráltató erő, hogy a pénzmosási törvények betartása kihívások elé állítja a bankokat.

Ez a fejlesztés azért jelentős, mert a bankok egyre inkább érdeklődnek a digitális eszközök iránt. Azonban a biztonságos tárolás kérdése eddig komoly akadályt jelentett. A Ripple Custody megoldása viszont lehetővé teszi számukra, hogy belépjenek a kriptopiacra anélkül, hogy kockáztatnák ügyfeleik pénzügyi biztonságát, vagy a hatályos szabályok megsértését. A szolgáltatás már most is komoly növekedést mutat. 250%-al tudta növelni ügyfél bázisát a Ripple az elmúlt évben, és olyan jelentős partnerek használják már a szolgáltását, mint a HSBC és a Société Générale.

Az XRP árfolyamára is pozitív hatással lehet ez a funkció bővítés, hiszen a Ripple Custody új ügyfelei hozzáférhetnek az XRP Ledgerhez, és ezzel növelhetik az XRP forgalmát. Mindez segíthet a Ripplenek, hogy tovább növelje jelenlétét a piacon, annak ellenére, hogy még mindig jogi kihívásokkal néz szembe az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével (SEC) szemben.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes