Ezek a DeFi projektek hozták a legtöbb pénzt az elmúlt évben

Az elmúlt 12 hónap során számtalan új projekt látott napvilágot a decentralizált pénzügyi (DeFi) térben. De melyek voltak ezek közül a legjövedelmezőbbek? Az alábbi listán bevétel szerint vannak sorba rakva a legnagyobb projektek a Bitwise

Top 10 DeFi projekt a jövedelmezőség szempontjából

1. Lido – $969,9 millió

A Lido a vezető staking szolgáltatásként működik. Staking segítségével a felhasználók zárolhatják kriptoeszközeiket egy adott hálózat biztosítására, és ezért cserébe jutalmat kapnak. A Lido ezt a folyamatot egyszerűsíti, így a felhasználók különböző hálózatokon tudnak stakelni, például Ethereumon, mindezt anélkül, hogy technikai részletekkel kellene foglalkozniuk.

2. Uniswap – $936,0 millió

A Uniswap az egyik legnépszerűbb decentralizált kriptotőzsde, amely lehetővé teszi, hogy felhasználók közvetlenül kereskedjenek egymás között anélkül, hogy központi platformra lenne szükség. Ez az automatizált piaci (AMM) modell révén valósul meg, ahol a felhasználók likviditást biztosítanak, és cserébe megkapják a kereskedési díjakat.

3. Flashbots – $631,0 millió

A Flashbots egy infrastruktúra-protokoll, amely a maximális kivonható érték (MEV) kezelésére szolgál. Ez egy olyan folyamat, amely során a bányászok vagy validátorok előnyt biztosítanak bizonyos tranzakcióknak amivel több bevételre tudnak szert tenni. A Flashbots segít ezt az előnyt minimalizálni és igazságosabbá tenni a hálózatot.

4. Aave – $339,7 millió

Az Aave a legnagyobb hitelezési és kölcsönzési platform a DeFi szektorban. A felhasználók itt kamatért cserébe kölcsönözhetnek vagy kölcsönadhatnak különböző kriptoeszközöket. Az Aave egyedülálló funkciói közé tartozik a villámhitel (flash loan), amely kamatmentes kölcsönöket biztosít egy tranzakción belül.

5. Jito – $248,4 millió

A Jito a Solana hálózat vezető staking platformja, amely szolgáltatásként kínálja a stakinget. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen csatlakozzanak a Solana hálózat biztonságához, és ezzel jutalmakat kapjanak, anélkül, hogy mély technikai ismeretekkel kellene rendelkezniük.

6. GMX – $185,7 millió

A GMX egy vezető decentralizált kripto derivatív tőzsde, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy származtatott termékekkel, például határidős szerződésekkel kereskedjenek közvetlenül a blokkláncon. Ez új lehetőségeket nyit meg azok számára, akik a kockázatkezelés és a spekuláció világában szeretnének részt venni – de nem akarják átadni kriptoeszközeik kezelését harmadik fél számára.

7. PancakeSwap – $171,7 millió

A PancakeSwap a Binance Smart Chain (BSC) legnépszerűbb decentralizált tőzsdéje. Hasonlóan működik, mint az Uniswap, de olcsóbb díjakat kínál a BSC hálózat használata miatt. A felhasználók itt is likviditást biztosíthatnak és jutalmakat szerezhetnek a kereskedési díjakból.

8. Aerodrome – $139,1 millió

Az Aerodrome egy decentralizált tőzsde a Coinbase Base láncon. A felhasználók itt egyszerűen cserélhetnek különböző kriptoeszközöket, likviditást biztosíthatnak és jutalmakat is szerezhetnek.

9. Convex – $83,4 millió

A Convex egy népszerű staking és yield farming platform, amely arra ösztönzi a felhasználókat, hogy stakeljenek és különböző altcoinokból hozamokat gyűjtsenek. Különösen a Curve Finance felhasználóinak kínál hatékony staking lehetőségeket, ahol a felhasználók maximálhatják hozamaikat.

10. Compound – $71,0 millió

A Compound az egyik legnépszerűbb DeFi hitelezési platform, ahol a felhasználók változó kamattal kölcsönözhetnek vagy adhatnak kölcsön kriptoeszközöket. A Compound automatizált rendszerével a kamatok folyamatosan változnak a kereslet és kínálat alapján.

Ezek az alkalmazások mind a DeFi világában működnek, és új módszereket kínálnak a felhasználók számára a pénzügyek kezelésére decentralizált környezetben.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes