Ha azt hiszed csak a szerencsevadászok kriptóznak, tévedsz

Wall Street kriptovaluta kitettsége

A Wall Street kriptovaluta kitettsége sokkal több rétegű, mint azt sokan gondolják.

Wall Street és a kriptovaluták

A Bitwise friss elemzésében összeszedte, melyik nagy amerikai intézményi befektetők tették be eddig lábukat ilyen vagy olyan formában a kriptovaluta szektorba.

A kriptovaluták térnyerése jelentős változásokat hozott a hagyományos pénzügyi szektorban, amit a fenti ábra is jól mutat. A különböző intézmények fokozatosan fogadják el a kriptoeszközöket, különböző területeken kapcsolódva be a piacra.

Kriptovaluta elfogadottság

Kriptokereskedelem és letétkezelés szegmense lehetővé teszi az intézmények számára a kriptoeszközök kereskedelmét és biztonságos tárolását. Olyan nagy szereplők, mint a BNY Mellon, a Fidelity, vagy a Goldman Sachs is aktívan részt vesznek ebben a tevékenységben. Ezek az intézmények stabil alapot nyújtanak a kriptovaluták kezeléséhez, ami növeli az eszközökbe vetett bizalmat és megnyitja az utat a többi intézményi befektető előtt is, akik ezeke a szolgáltatókra támaszkodhatnak.

Privát kripto alapok olyan a zárt alapok, amelyek általában kizárólag nagy, intézményi befektetők számára elérhetőek és amelyek kriptovalutákba fektetnek. BlackRock és Franklin Templeton is rendelkezik ilyen alapokkal. Ezek az alapok lehetőséget adnak a hagyományos banki, alapkezelői befektetői rétegnek, hogy kriptovalutákba fektessenek anélkül, hogy közvetlenül kezelniük kellene ezeket az eszközöket.

Kripto ETP-k (azaz Exchange-Traded Products) olyan tőzsdén kereskedett termékek, amelyek kriptovaluták árfolyamát követik. A legnagyobb befektetési bankok ezen termékek révén lehetővé teszik a kriptovaluták tőzsdén keresztüli elérését. Az ETP-k előnye, hogy egyszerűbbé teszik a kripto befektetést. Ide tartoznak az ETF-ek is, amely az ETP-k egy speciális kategóriája, aminek az ára egy egész szektort, eszközcsoportot, indexet követ.

Kriptoalapú fizetések, azaz a kriptovaluták felhasználása a fizetési rendszerekben egyre elterjedtebb világszerte. Az olyan óriások, mint a Mastercard, PayPal és Visa már integrálták a kriptovalutákat a fizetési hálózataikba, megnyitva az utat a szélesebb körű elfogadás előtt. Ez forradalmasíthatja a globális fizetési rendszert.

Tokenizáció az eszközök digitális formába történő átalakítását jelenti. Ebben a szegmensben aktívan dolgoznak a nagybankok és befektetési alapkezelők, mint például a Blackrock. A tokenizáció lehetővé teszi a likviditás növelését és az eszközök gyorsabb tranzakcióit.

Ezek az intézmények mind meghatározó szerepet játszanak a kriptovaluták elfogadottságának növelésében. Különböző stratégiájuk együttesen formálja a Wall Street és a kriptovaluták jövőjét.

Míg egyes szereplők, mint a kriptokereskedelemre fókuszálnak, mások a fizetési rendszerekbe integrálják a kriptót. Vagy ők bocsátanak ki kriptovaluta alapú termékeket vagy maguk fektetnek ilyen termékekben. Ez a sokoldalúság alakítja a pénzügyi piacok jövőjét, és egyre inkább elfogadottá teszi a kriptovalutákat, ami a hétköznapi felhasználók számára egyaránt új lehetőségeket hoz majd.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes