A Bitfinex a 2016-os támadás egyetlen áldozata, 6 milliárd dollárt kapnak

bitfinex hack

Az amerikai kormányzat által benyújtott új dokumentumok alapján úgy tűnik, hogy a 2016-os Bitfinex hack áldozata kizárólag maga a tőzsde lehet. A 8 évvel ezelőtti támadás körülbelül 120,000 BTC elvesztéséhez vezetett. A dokumentum szerint a kormány nem ismer más áldozatot, mint Bitfinex, így a visszatérítések valószínűleg a tőzsdére fognak összpontosulni.

6 milliárd dollárnyi Bitcoint kap a Bitfinex tőzsde

A Bitfinex a támadás után 36%-kal csökkentette minden ügyfél számlaegyenlegét. Így osztották szét veszteségeket. Kompenzációként BFX tokeneket bocsátott ki a tőzsde, amelyeket a felhasználók eladhattak vagy beválthattak. 2017 áprilisára minden BFX token visszaváltásra került. Az ügy kapcsán Bitfinex együttműködött a hatóságokkal a lopott eszközök visszaszerzése érdekében.

2022 februárjában az amerikai hatóságok 94,643 BTC-t foglaltak le, amelyeket a támadás során loptak el. Akkor ez az összeg még körülbelül 3,6 milliárd dollárt ért, most pedig közel 5,8 milliárd dollárra becsülik. A kormányzati döntés, hogy Bitfinex az egyetlen áldozat, leegyszerűsítheti a jogi folyamatokat, és lehetővé teheti a lefoglalt eszközök visszatérítését.

A Bitfinex LEO tokenje 14%-kal emelkedett, miután a dokumentumok nyilvánosságra kerültek, ami arra utal, hogy a befektetők pozitívan reagáltak a hírre. Azonban a Bitcoin enyhén, 0,7%-kal esett, ami azt jelezheti, hogy a piacok idegesek amiatt, hogy a lefoglalt Bitcoin egy összegben kerül majd a forgalomba, lenyomva ezzel az árat.

A visszaszerzett eszközöket Bitfinex a Recovery Right Tokens (RRT) tokenek beváltására fogja használni, amelyek a hack után kerültek kibocsátásra. Miután ezek a kötelezettségek teljesülnek, a megmaradt eszközök akár 80%-át a LEO token tulajdonosai között fogják várhatóan szétosztani.

Ez a fejlemény jelentős hatással lehet a kriptovaluta piacra, hiszen nagy mennyiségű Bitcoin újbóli megjelenése rövid távon növelheti a volatilitást, mint ahogy történt ez nyár elején, amikor az Mt.Gox Bitcoinjai kerültek kiosztásra.

A helyzet további alakulását érdemes most figyelemmel kísérni.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes