Fontos dokumentum kerül ma napvilágra, ami kihat az árakra is

FOMC meeting minutes

Az FOMC jegyzőkönyvet csütörtök délután teszik nyilvánossá, ami hatással lehet a piacokra

A kereskedők figyelme most a közelgő FOMC jegyzőkönyvre irányul, amely csütörtökön, délután 2 órakor (EST időzóna szerint) kerül nyilvánosságra. Ez a dokumentum a legutóbbi FED-ülésre vonatkozik, ahol a jegybank 0,5%-kal csökkentette a kamatlábakat. A kérdés most az, hogy a jegyzőkönyv inkább a lazító, vagy a szigorító monetáris politikát vetíti előre az év hátralévő részére.

A piacok reakciója a FOMC jegyzőkönyvre kulcsfontosságú lehet, különösen az olyan kockázatos eszközök, mint a Bitcoin és más kriptovaluták számára.

Ha a jegyzőkönyv a laza monetáris politika folytatásáról szól, az kedvező környezetet teremthet a kriptovaluták számára, hiszen a pénz olcsóbbá válik, és a befektetők hajlamosabbak lehetnek kockázatosabb eszközök, például Bitcoin vásárlására. A kriptoárak emelkedését elősegítheti az is, hogy a befektetők inflációtól való félelme növekszik, és emiatt a digitális valuták iránti kereslet fokozódik.

Ezzel szemben, ha a jegyzőkönyv szigorúbb politikát jelez, az negatívan hathat a kriptoárakra. A magasabb kamatlábak csökkenthetik a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát, és elterelhetik a figyelmet a Bitcoinról és más kriptovalutákról a hagyományos, alacsonyabb kockázatú befektetések felé.

Ráadásul ne feledkezzünk meg a csütörtöki CPI (Fogyasztói Áremelkedés) és a pénteki PPI (Termelői Áremelkedés) adatokról sem, amelyek szintén befolyásolhatják a piacokat. A várakozások és a tényleges gazdasági adatok együttesen alakíthatják az árfolyamokat most a piacon.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes