Ötszörösére emelkedhet egy altcoin árfolyama, ha Trumpot megválasztják elnöknek

Trump Solana árfolyam

Standard Chartered jóslata szerint komoly növekedés előtt állhat a Solana, az Ether és a Bitcoin is 2025-ben.

2025 a kriptopénzek éve lehet

Geoff Kendrick, a Standard Chartered digitális eszközök kutatási vezetője izgalmas előrejelzést tett a kriptovaluták jövőjére vonatkozóan. Különösen akkor alakulhatnak izgalmasan az események, ha Donald Trump nyeri meg az amerikai elnökválasztást 2024-ben.

Kendrick szerint 2025 végére a Solana (SOL) ötszörösére, az Ethereum (ETH) négyszeresére, míg a Bitcoin (BTC) háromszorosára növekedhet az aktuális árakhoz képest.

Azonban, ha Kamala Harris lenne az elnök, Kendrick előrejelzése szerint a Bitcoin jobban teljesítene, mint az Ethereum, amely pedig megelőzné a Solanát. Harris elnöksége esetén az Ethereum ára akár 7,000 dollárra is emelkedhet 2025 végére, míg a Bitcoin elérheti a 200,000 dollárt. Ezek szerint a Standard Chartered függetlenül a választások eredményétől optimista jövőt lát a kriptopénzek előtt.

Ez áll a Solana növekedési potenciálja mögött

Kendrick kiemelte, hogy Trump elnöksége kedvezőbb lenne a Solana ökoszisztéma számára.

„Egy Solana ETF bevezetése valószínűbb lenne Trump alatt.”

A Solana sikeréhez elengedhetetlen lesz a hálózat áteresztőképességének jelentős növekedése. Kendrick szerint a throughput, azaz a maximális tranzakció kezelésének képessége akár 100-400-szorosára is nőhet. Ez támogatná a kívánt értéknövekedést.

A Firedancer nevű új harmadik fél által fejlesztett validátor kliens kulcsszerepet játszhat például a Solana hatékonyságának növelésében. A cél, hogy a tranzakciók száma másodpercenként elérje az egymilliót.

A Solanának emellett több szektorban, mint a pénzügy, a fogyasztói szolgáltatások és a decentralizált fizikai infrastruktúrák (DePIN) területén is dominanciát kell szereznie, hogy teljesítse ezeket a növekedési célokat.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes