Ezt a 3 kriptót jobb, ha elkerülöd a héten

Token feloldások a héten

Ezen a héten három altcoin készül jelentősebb token feloldásra.

Mi az a token feloldás, és hogyan befolyásolta eddig a piacot?

A token feloldás egy olyan esemény, amely során a korábban zárolt tokenek – amik jellemzően egy projekt privát finanszírozási köréből, előértékesítéséből vagy esetleg az airdropból származnak – likviddé válnak. Azaz a kereskedésük elérhetővé válik a piacon. Ezek a tokenek többnyire korai befektetők és olyanok kezében vannak akik jelentősen hozzájárultak a projekt sikeréhez. Így most ők lehetőséget kapnak a profit realizálására. Ez persze gyakran az új vásárlók rovására történik, mivel ők biztosítják a kilépési likviditást.

A múltban ilyen feloldások gyakran nagy nyomást gyakoroltak az árakra, mivel a piaci kínálat hirtelen megnövekedett.

A közelgő token feloldások a héten

A TokenUnlocksApp adatai alapján 14 kriptovaluta összesen több, mint 200 millió dollár értékű token feloldását tervezi következő héten. Ezek közül három nagyobb projekt – Aptos (APT), Eigen Layer (EIGEN) és Optimism (OP) – lesz felelős a teljes érték 72,8%-áért, ami összesen 148,97 millió dollárt jelent.

Aptos token feloldása

Az Aptos jelentősen kiemelkedik a maga közel 100 millió dollár értékű feloldásával, ami az összes feloldás közel felét teszi ki. Október 11-én 11,31 millió APT token válik elérhetővé, amelyek a közösség, az alapítvány, a befektetők és a projekt alapítói között kerülnek szétosztásra. Ez aggodalmakat vethet fel a piacon, mivel a token likviditása jelentősen megnövekedhet, ami jelentős árcsökkenést eredményezhet.

A kockázatok az EIGEN és OP feloldásakor

Október 8-án az Eigen Layer 9,93 millió EIGEN token (31,88 millió dollár értékben), míg október 10-én az Optimism 8 millió OP token (12,72 millió dollár értékben) válik elérhetővé.

Ezek az események még inkább fokozhatják az árfolyamingadozást. Különösen a kisebb befektetők számára, akik gyakran kilépési likviditásként szolgálnak a nagy intézményi szereplők számára.

A token feloldás kockázatai

A nagy intézményi befektetők előnyt élveznek a privát körökben, míg a kisbefektetők gyakran veszítenek, amikor egy projekt nagy mennyiségű tokent old fel. A nagy befektetők sokszor korábban kapják meg a token csomagjaikat, így előbb tudják azt a piacra önteni, mielőtt még beszakadna az árfolyam.

Ahogy Justin Bons, egy neves kripto alapkezelő mondta:

“A piacot most a ragadozó kockázati tőke uralja.”

Ezért a most kiemelten fontos, hogy körültekintően járj el.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes