Átrendeződött a legnagyobb kriptopénz tőzsdék rangsora

Binance vs Crypto.com

A legújabb adatok szerint a világ vezető kriptotőzsdéje, a Binance piaci részesedése jelentősen csökkent az elmúlt években.

Az október elején közzétett legfrissebb CCData jelentés szerint a Binance spot piaci részesedése 27%-ra esett vissza, ami a legalacsonyabb szint 2021 januárja óta.

A Binance vesztesége a Crypto.com nyeresége

Szeptemberben a Binance spot kereskedési volumene 22,9%-kal csökkent, mindössze 344 milliárd dollárt ért el, ami a legalacsonyabb havi forgalom 2023 novembere óta. Ennek ellenére a Binance továbbra is a vezető platform ezen a területen.

A derivatív piaci részesedése is jelentősen csökkent, 40,7%-ra, ami szintén a legalacsonyabb szint 2020 szeptembere óta. A teljes piaci részesedés (spot és derivatív piacok együtt) 36,6%-ra esett vissza.

Míg a Binance piaci részesedése csökkent, addig a Crypto.com jelentős növekedést ért el. A spot és derivatív forgalom több mint 40%-kal nőtt, így a Crypto.com piaci részesedése 11%-ra emelkedett, és immár a negyedik legnagyobb központosított kriptotőzsde lett.

A CoinGecko adatai szerint a Crypto.com jelenleg a második legnagyobb napi spot kereskedési volumenű platform, körülbelül 8 milliárd dollárral, míg a harmadik helyen a Bybit áll 5 milliárddal.

A jelentés megjegyezte, hogy a szeptemberi kereskedési volumencsökkenés nem meglepő, hiszen az év ezen szakaszában jellemzően alacsonyabb a kereskedési aktivitás. .

Összességében a jelentés arra utal, hogy a piaci részesedés fokozatosan áthelyeződik a már jól ismert szereplőktől, mint a Binance, az újonnan feltörekvő platformok, például a Crypto.com felé, ami a kereskedők preferenciáinak változását jelezheti. Nyáron azt láthattuk, hogy a ByBit tört előre a semmiből a második helyre.

Binance vs Crypto.com összehasonlítás

A Binance és a Crypto.com összehasonlítása során az alábbi fontos szempontokat érdemes mérlegelni.

Díjak:
A Binance alacsony kereskedési díjakkal rendelkezik, átlagosan 0,1%-os spot kereskedési díjjal, ami a felhasználók számára kedvező, különösen azoknak, akik nagyobb összegekkel kereskednek. A Crypto.com valamivel magasabb díjakat számít fel, amelyek 0,4%-ról indulnak, de ezek jelentősen csökkenthetők, ha CRO tokent (a platform saját kriptovalutáját) tartasz és stakelsz.

Eszközhozzáférhetőség:
Mindkét platform széles kriptoeszköz palettát kínál. A Binance több mint 350 különböző altcoint támogat, míg a Crypto.com valamivel kevesebbet, de még mindig széles választékot kínál. A legtöbbek számára mindkét platformon elérhető a kiszemelt kriptovaluta, csak néhány új termékben szokott eltérés lenni. Ilyen esetben viszont érdemes körbenézni mindkét plaformon.

Használhatóság:
A Binance számos fejlett funkciót kínál, ami a kezdők számára néha bonyolult lehet. A Crypto.com ezzel szemben felhasználóbarátabb felületet kínál, egyszerűbb navigációval és mobilalkalmazással, amelyet sokan könnyebbnek találnak.

Ügyfélvélemények:
A Binance ügyfélszolgálata sokszor kapott kritikát a lassúságáért, különösen a fiókellenőrzési (KYC) folyamatoknál. A Crypto.com ügyfélvéleményei általában pozitívabbak a támogatás és a felhasználói élmény szempontjából, bár itt is előfordulnak panaszok. De mondjuk hol nem?

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes