Jön a Kamala Harris NFT?

Kamala Harris NFT

A napokban egy CryptoPunk NFT 56 millió dolláros eladása sokkolta a kripto közösséget, és számos spekulációt indított el.

Felmerült a lehetősége egy közelgő Kamala Harris NFT vagyis inkább egy mémcoin lehetősége.

A hihetetlenül magas ár, ami 81 000%-os növekedést jelent a korábbi értékhez képest – szkepticizmust váltott ki az NFT-k világában.

A furcsa NFT eladás részletei

Punk 1563, amely egy sötét hajú, kék szemű, pixelizált nőt ábrázol, aki feltűnően hasonlít Kamala Harris amerikai elnökjelöltre, ha odaképzeljük az arcát. A “hasonlóság” miatt elnevezték Kamala Harris NFT-nek, de persze Kamala ehhez biztosan nem adta a nevét.

Tehát ez a Kamala Harris NFT 24 000 etherért kelt el, ami körülbelül 56,3 millió dollárt jelent. Az NFT előző hónapban még csak 30 ETH-ért (ami akkor nagyjából 69 000 dollár volt) cserélt gazdát, így az árfolyam-emelkedés sokaknak szemet szúrt. Emellett Punk 1563 NFT nem rendelkezik különleges jellemzőkkel, amelyek indokolná ezt az óriási áremelkedést.

Az adás-vétel kapcsán több aggasztó jel is megjelent. A láncon belüli adatok szerint a tranzakciót egy flash loan-nal bonyolították le, ami egy speciális kriptó kölcsönforma, amit ugyanabban a tranzakcióban kell visszafizetni. Ebben az esetben a vevő 24 000 ETH-t kölcsönzött a Balancer nevű DeFi protokolltól, amit az eladó utána visszafizetett. Habár az NFT egy másik tárcába került, valós profit nem keletkezett, csak hálózati díjak merültek fel költségként.

Marketing taktika egy új mémcoin bevezetésére?

Az ismert kripto nyomozó, 0xQuit szerint a flash loan a Kamala Harris Punk nevű közelgő mémcoin indulásával állhat összefüggésben. Az eladás így inkább egy ügyesen felépített marketingfogás lehetett, mintsem valódi értékesítés.

A nyomozó szerint a Punk 1563 Kamala Harris NFT várhatóan majd egy hét napig tartó előértékesítési fázison esik át, ahol a legmagasabb licitet fogadják el, amennyiben az eléri vagy meghaladja az előértékesítés során összegyűjtött összeget. A fejlesztő a tokenek 10%-át, valamint az előértékesítésből és NFT eladásból befolyt összeg 10%-át kapná meg, a maradék pénzt pedig egy új Uniswap likviditási pool létrehozására fordítanák.

Ez az ambiciózus terv azonban kockázatos, hiszen az NFT valódi értéke jelenleg mindössze 63 400 dollárra becsülhető. Ha a terv kudarcot vall, a szerződés módosítható, ami azért bizonyos védelmet nyújt.

Összefoglalva, 0xQuit szerint az egész eladás egy „pszichológiai trükk” volt, inkább egy marketing kampány, mintsem valódi NFT üzlet.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes