Ezeknek a kriptóknak mozgott a héten a legdurvábban az ára

A kriptovaluták piaca hírhedten volatilis, ami azt jelenti, hogy az árak rövid időn belül drasztikusan változhatnak.

Az alábbi ábra bemutatja, hogy néhány vezető projekt tokenének árfolyama milyen mértékben pattant vissza az elmúlt hét során.

Az ábrán látható három vezető projektet vizsgálva az alábbiakat láthatjuk.

  1. FTX Token (FTT): Az FTX token 70,98%-os áremelkedést ért el, ami kiemelkedően nagy mozgás. Ezt főként a tőzsde helyreállításáról és jövőbeli terveiről szóló hírek hajtották. Az FTX újraépítési tervei és jogi megoldásai pozitív hangulatot keltettek a piacon.
  2. Popcat (POP): Ez a mémérme 37,16%-os visszapattanást produkált, részben a közösségi médiában tapasztalt nagy figyelem és egy új játékkampány következtében, amely népszerűvé tette a projektet.
  3. Wormhole (W): Ez az infrastruktúra token 26,11%-os növekedést ért el. Az áremelkedés hátterében a decentralizált alkalmazások és hidak iránti növekvő kereslet áll, amelyek a különböző blokkláncok közötti kapcsolatokat erősítik.

A volatilitás lehetőséget és kockázatot is jelent is egyben, ezért érdemes óvatosan, alapos kutatással és megfelelő stratégiával kereskedni.

Kriptovaluták és a volatilitás

A „price bounce” vagyis árfolyam visszapattanás kifejezés arra utal, hogy egy eszköz ára a mélypontról hirtetelen felfelé mozdul. Az ilyen mozgások akár jelentős nyereséget is eredményezhetnek a befektetők számára. Persze csak ha jó időzítéssel vásárolnak és adnak el. Azonban az ilyen mértékű volatilitás kockázatos is lehet, hiszen az árak gyorsan újra visszaeshetnek.

A volatilitás azért fontos a kriptovaluták világában, mert ez adja meg a befektetők számára a lehetőséget amely révén jelentős profitot lehet realizálni.

Azonban az éremnek mindig két oldala van.

Amilyen nagy nyereséget hozhat egy ilyen felpattanás, olyan nagy veszteségekkel is járhat, ha valaki nem cselekszik megfelelően.

A volatilitás kihasználására fókuszáló egyik stratégia a „buy the dip” vagyis a „vásárolj a mélyponton” elv, amely azt jelenti, hogy a befektetők igyekeznek akkor vásárolni, amikor az árak alacsonyak.

Ugyanakkor védekezni kell a nagy veszteségek ellen is: például stop-loss megbízásokkal, diverzifikált portfólióval vagy alapos piackutatással.

Ha érdekel a téma, gyerek el a következő ingyenes workshopomra, ami a kockázatkezelésről szól.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes