Csak át akart utalni egy kis kriptót, 5 millió dollárt loptak el tőle

Eigen token hack

Egy elszigetelt eset során egy befektető token átutalása támadás áldozata lett – jelentette az Eigenlayer hivatalos X fiókja.

Eigenlayer hacker támadás

Egy rosszindulató támadó hozzáfért egy e-mailes beszélgetéshez, és ennek eredményeként 1673645 EIGEN token került át véletlenül a támadó címére. Ez a jelenlegi árfolyam számolva 5,4 millió dollárnak felel meg. A tokeneket éppen letétbe szerette volna utalni az áldozat. De mivel az emailben a támadó címe volt megadva, rossz címre utalta el a tokeneket.

Ezeket a tokeneket a hacker egy decentralizált swap platformon keresztül eladta, majd a megszerzett stabilcoinokat központosított tőzsdékre utalta. A hatóságok és az érintett platformok bevonásával az ellopott tokenek egy részét már sikerült befagyasztani.

Fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben a kompromittálás nem érintette a protokoll vagy a token szerződések biztonságát, tehát nem egy rendszerhiba miatt történt. A kivizsgálás folyamatban van, és további információk várhatók hamarosan.

Ez az eset rávilágít arra, hogy MINDEN TERÜLETEN fontos a megfelelő biztonsági intézkedések alkalmazása. Itt ugyanis nem a kriptopénz tárcával vagy a blokkkánc hálózattal volt a probléma, hanem egy email fiókhoz fért hozzá a támadó és azzal sikerült félrevezetnie az áldozat.

A tokeneket zárolta a hatóság és több kriptopénz tőzsde is

A tokenek befagyasztása lehetővé teszi, hogy a lopott összegeket visszatartsák, meggátolva a támadót abban, hogy szabadon felhasználja vagy továbbítsa ezeket az eszközöket. Ez segíthet a károk minimalizálásában és esélyt adhat arra, hogy a befektető visszakapja a tokeneiket.

Azonban a tokenek befagyasztás egy jól ismert problémát is felvethet. Előfordulhat, hogy a becsületes felhasználók is akadályokba ütköznek, ha az érintett platformokon tranzakciókat szeretnének végrehajtani. Sőt, fel merült a kérdés, mi van akkor, ha holnap egy protokoll vagy kriptotőzsde úgy dönt, hogy zárolja a pénzed. A döntés mögött bármilyen indok állhat. Éppen ezért nagyon fontos a decentralizált rendszerek hasznlata, ott ilyen nem történhet meg.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes