Megérkezett a kamatozó Bitcoin befektetés

Babylon Bitcoin

A Babylon Bitcoin staking platformja jövőheten elindul. Ezzel megérkezik egy eddig nagyon hiányolt lehetőség a Bitcoin rendszeréből: a kamatozás.

A Babylon Bitcoin staking mainnet második szakasza 2024. október 9-én, 11:00-kor (UTC) nyílik meg.

De mi is az a Bitcoin staking, és miért érdemes figyelemmel kísérni a Babylon fejlődését?

Mi az a Bitcoin staking?

A Bitcoin staking egy olyan folyamat, amely során a felhasználók „lekötik” Bitcoinjaikat egy blokklánc hálózaton, hogy támogassák a hálózat működését és biztonságát. A staking során a felhasználók részesedést kapnak a hálózat által generált jutalmakból, általában új tokenek vagy kamat formájában. Ez egy passzív jövedelemforrást jelent azok számára, akik hosszú távon szeretnék tartani a kriptovalutát. Ráadásul részt vesznek a hálózat fenntartásában, miközben profitálnak is – így mindenki nyerhet.

A Babylon Bitcoin staking második szakasza

A Babylon Bitcoin staking most induló második szakasza 10 Bitcoin blokk időtartamára lesz érvényes, vagyis a 864790-es és a 864799-es blokkok között zajlik majd.

Amikor valaki stakeli, azaz leköti a Bitcoinját, akkor gyakorlatilag azt egy bizonyos időre a hálózat rendelkezésére bocsátja. Ez azt jelenti, hogy a Bitcoin egy ideig nem használható fel más tranzakciókra, viszont cserébe a lekötött összeg alapján jutalmat kaphat a felhasználó. A staking célja, hogy a hálózat biztonságát és működését támogassa.

A második szakaszban a Bitcoin tulajdonosok részt vehetnek a stakingben, amennyiben a tranzakciójuk bekerül a 864790-es és 864799-es blokkok közé. Minden olyan tranzakció, amely ezekben a blokkokban szerepel, beleszámít a Babylon staking folyamatában.

A minimum összeg, amit egy tranzakcióval be lehet szállni az 0,005 Bitcoin, ami kb. 300 dollárnak felel meg a jelenlegi árfolyamon. A maximális összeg, amit egy tranzakció során le lehet kötni, az első szakaszhoz képest emelkedett, és most 0,5 Bitcoin.

Az egyik legfontosabb változás a kifizetési díjak csökkentése: az első szakaszhoz képest most 50%-kal kevesebb, mindössze 0,00032 Bitcoin lesz a költség. Ez különösen előnyös azoknak, akik nagyobb összegeket szeretnének lekötni, mert ennek értéke az összegtől függ.

A jutalmak is növekedtek. A Bitcoin blokkok feldolgozása során kiosztott pontok száma 3125-ről 10000-re nőtt. Ezek a pontok arányosan kerülnek szétosztásra a blokkokba bekerült résztvevők között, így a nagyobb lekötött összeg nagyobb jutalmat is jelent.

Ez a szakasz tehát nagyobb lehetőségeket kínál a stakingben résztvevők számára, mind a jutalmak, mind pedig a költségek tekintetében.

Miért fontos a staking?

A staking fontossága abban rejlik, hogy lehetőséget biztosít a Bitcoin tulajdonosainak, hogy részt vegyenek a hálózat biztonságának fenntartásában, miközben jutalmakat is szereznek. Ez különösen vonzó lehet azoknak, akik hosszú távon hisznek a Bitcoinban, és kihasználnák a passzív jövedelemszerzés lehetőségét. Ilyen lehetőség a Bitcoin hálózatán eddig nem volt elérhető, annak ellenére más blokkláncokon, mint például az Ethereum esetében már mindennapos megoldás a staking a hozam növelésére.

Az ilyen események, mint a Babylon staking második szakasza, különösen izgalmasak, mivel új lehetőségeket teremtenek a befektetők számára, hogy részt vegyenek a Bitcoin ökoszisztémában.

Azonban mint minden fejlesztés jár némi kockázattal is. Ha valami technikai malőr következik be az negatívan hathat mind a Babylon, mind pedig a Bitcoin árfolyamára.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes