Nagyon nem jól sült el az Eigen token bevezetése

EigenLayer

Az EigenLayer EIGEN tokenjének megjelenése ezen a héten eleinte ígéretesnek tűnt, de az események nem teljesen a várakozások szerint alakultak.

Elindult az EIGEN token kereskedése

Ahogy a token megjelent a tőzsdéken, az ár azonnal megugrott, majd egy gyors árfolyam-csökkenési időszak következett, amely 25%-os esést eredményezett az új csúcsértéhez viszonyítva. Ez önmagában a klasszikus airdrop árfolyammintát hozza, mint ahogy történt ez például a Hamster Kombat token listázásakor is.

Ami viszont igazán aggodalmat keltett a befektetők és a közösség tagjai körében, az az, hogy a tokenkínálatról szóló információk teljesen átláthatatlanok.

Az EIGEN összkínálata 1,68 milliárd token, ebből jelenleg 186 millió van forgalomban, ami 5,8 milliárd dolláros teljes hígított értéket és 650 millió dolláros piaci kapitalizációt jelent. A probléma forrása az, hogy a forgalomból kivont tokenek közül sok a korai befektetők birtokában van, akik jelentős kedvezménnyel vásároltak a korábbi finanszírozási körökben. Ezek a befektetők jelenleg is részesülhetnek jutalmakból azáltal, hogy a zárolt tokenjeiket stakingre használják. Ez meglepetést okozott sokak számára, mivel ez eddig inkább úgy volt kommunikálva, hogy ezek a tokenek nem részei a stakinghez használt tokeneknek.

Röviden: a gazdagok még gazdagabbak lettek most

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a projekt dokumentációjában a közelmúltban történt változtatásokat sokan nem látták előre. Az információk nem voltak egyértelműek, és ez nagyon nagy csalódást váltott ki a közösségben, hiszen a korai befektetők jelentős előnyt élvezhettek. Hasonló problémát tapasztalt a Celestia is, ahol a korai befektetők szintén domináltak a staking jutalmak terén, ami a token árfolyamának jelentős zuhanásához vezetett.

Az sem segítette a helyzetet, hogy felröppent a hír, hogy az egyik legnagyon airdrop nyertese, Justin Sun rögtön a bevezetés után túladott a tokenjein. Bár később ezt a hozzá köthető HTX tőzsde kifejezetten cáfolta.

A Justin Sun csapata ma 21,66 millió USDT-t vont ki a Binance-től, ami azt jelenti, hogy a Justin Sun által tegnap kapott 5,374 millió EIGEN airdropet 4,03 dolláros átlagáron értékesítették. Korábban a Sunhoz tartozó hat címre előző este 5,374 millió EIGEN érkezett, majd miután tegnap délben az EIGEN átadásra nyitva volt, ezeket a tokeneket átvitték a HTX-re, majd egyből a Binance-ra.

https://x.com/embercn/status/1841411437241209054?s=46

A befektetők számára a legnagyobb probléma az átláthatóság hiánya, ami bizalomvesztést okozott. A helyzet arra figyelmeztet most mindenkit, hogy az ilyen helyzetek súlyosan érinthetik a token piaci teljesítményét.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes