Új kriptováltó részvénye érkezhet az amerikai tőzsdére

bithumb nasdaq listing

A Bithumb egy nemzetközi tőzsdei bevezetés lehetőségét vizsgálja, a dél-koreai tőzsde után a NASDAQ lehet a következő lépés.

IPO-val érkezhet a Bithumb a Nasdaq tőzsdére

A dél-koreai kriptotőzsdei óriás, a Bithumb állítólag vizsgálja egy esetleg amerikai NASDAQ-ra való jegyzés lehetőségét, amint azt a hétfői részvényesi gyűlésen vitattak meg.

A vállalat jelezte, hogy nyitott minden lehetőség mérlegelésére azzal kapcsolatban, hogy hol indítsa el első nyilvános ajánlattételét (IPO).

A Korea Economic Daily szeptember 30-án hozta nyilvánosságra a legfrissebb részleteket. Történt ez kevesebb, mint egy évvel azután, hogy először közölték, hogy a Bithumb az IPO-ra készül.

A kezdeti spekulációk azt sugallták, hogy a Bithumb 2025 második felében bekerül a KOSDAQ részvénykosárba, az amerikai Nasdaq dél-koreai megfelelőjébe. A vállalat legutóbbi nyilatkozatai azonban arra utalnak, hogy a hangsúly a nemzetközi opciók felé tolódik el.

Bithumb hivatalosan még nem kommentálta az ügyet.

Csökkenő bevétel és vita a vezetés körül

A vállalat tőzsdei bevezetési tervei a közelmúltban akadályba ütköztek egy belső stratégiai felülvizsgálatot követően.

A Bithumb Korea 2023-as pénzügyi évét a bevétel és a nettó profit meredek csökkenése jellemezte a kereskedési volumen növekedése ellenére. A bevétel 57%-kal, a 2022-es 3,201 milliárd wonról 2023-ra 1,358 milliárd wonra esett vissza, miközben a nettó nyereség 74,5%-kal, 243 milliárd wonra esett vissza. A csökkenés a kriptoárak esésének és a Bithumb negyedik negyedévben bevezetett díjmentes kereskedési politikájának tudható be. A Bithumb azonban tovább bővítette jelenlétét Dél-Koreában, rekord mennyiségű Bitcoin kereskedési volument ért el, megelőzve átmenetileg riválisát, az Upbitet, és 2023 elején elérte a 72%-os rekord piaci részesedést.

A CoinMarketCap adatai azt mutatják, hogy a Bithumb jelenleg a második legnagyobb kriptokereskedési platform Dél-Koreában, több mint 700 millió dolláros 24 órás kereskedési volumennel. Eközben az Upbit napi kereskedési volumene 1,5 milliárd dollár közelében mozog.

Évekkel ezelőtt a Bithumb forró pénztárcáját 2018. június 20-án feltörték, lehetővé téve a támadók számára, hogy megszerezzék az irányítást a kriptotőzsde eszközei felett. Összesen 30 millió dollárnyi kriptovaluta veszteséget szenvedett el a platform és az esemény akkor jelentősen megrázta a kriptopénz piacot.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes